Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

İnsan kaynakları sosyal medyada ne arar?

21 Şubat 2013 Perşembe::

İnternet; işe alımlarda, bulunup beğenilen adaylara resmi olmayan bir referans kontrolü yapmak için kullanılıyor. Ancak internetten adayları araştırmak teknolojinin bir gereği, masum bir uygulama demekle konu kapanmıyor, etik boyutu da sorguluyor.
“Araştırmaya göre işverenlerin %64’ü işe alımlarda adayları internetten sorguluyor.”

Yazı Boyutu : A A A A

Adayların linkedin’deki öz geçmişleri , facebook’taki grupları, tartışma konularındaki yorumları başvuru yaptığı firmanın ik’cıları tarafından okunuyor. Diğer sanal üyelikleri inceleniyor. Meslekleri ile ilgili üye oldukları web siteleri ve aktardıkları deneyimler araştırılıyor.

Böyle bir durumda iş arayan arkadaşların sosyal medyadaki kimliklerine son derece ön vermeleri gerektiği anlaşılıyor. Şahit olduğum bir olayı aktarayım. Firmaya başvurusunu yapan aday, uzun süren mülakatlardan sonra firma, adayın kendileri için uygun olduğuna karar verdi. Tüm işlemler tamamlanmış aday işe başlayacakken internette adayın araması yapıldı ve facebook’taki fotoğraflarından dolayı işe başlayamadı.

Sizlerin de bu tarz durumlarla karşılamamanız için facebook’taki fotoğrafınıza, tartışma konusunda yaptığınız yoruma, linkedin’deki özgeçmişinize bunun gibi birçok hususa dikkat etmeniz gerekiyor. İş başvurularında gerçek kimliğinizi ortaya çıkarmak için firma ik’cıları sizi internette araştırmaya başladı, haberiniz ola...
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.