Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Obama’nın danışmanından şirketlere altın öğütler

15 Şubat 2013 Cuma::

ABD Başkanı Obama’nın Danışmanı Morse’tan şirketlere altın değerinde öğütler:

Yazı Boyutu : A A A A

ABD Başkanı Obama’nın Danışmanı Morse’tan şirketlere altın değerinde öğütler: ”Başarının anahtarı, müşterilerin sorunlarına odaklanmakta”
Akbank ana sponsorluğunda girişimcilere konferanslar vermek üzere Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü “Girişimci Gurusu” Kenneth Morse’un İstanbul ve Ankara’daki “satış stratejileri” odaklı konferansları büyük ilgi topladı. Morse; Mart ve Mayıs aylarında ise ayrıca “yönetim ekipleri oluşturmak ve büyümenin finansmanı” konulu konferanslar gerçekleştirecek.
Girişimciler için özel ürün ve hizmetler geliştirerek sektöre öncülük yapan Akbank, bu desteklerini yalnızca finansal alan ile sınırlı tutmuyor. Dünyaca ünlü “Girişimcilik Gurusu” ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Danışmanı Kenneth Morse, konferanslar vermek üzere, girişimcilerin eğitimine de büyük önem veren Akbank'ın ana sponsorluğunda Türkiye'ye geldi. Morse, Türk girişimcilere şirket başarısında müşteri odaklı çalışmanın önemini anlattı. Dünyada örnek girişimleri ve konferansları ile anılan Kenneth Morse, Akbank sponsorluğu ile geldiği Türkiye'de vereceği toplam 4 konferansın 2’sini İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirdi.
Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen bu konferanslarla girişimciler küresel gelişmeleri ve yeni trendleri yakından izleyebilme fırsatı yakaladı. İlk iki konferans ”Azimli Türk Girişimciler için Küresel Satış Stratejileri konusuyla gerçekleştirildi.
Girişimcilik ekosistemine değer katacak projelere devam edeceğiz
Workshopların açılış konuşmasını yapan Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, girişimciliğin de küreselleşme ile birlikte ekonominin önemli bir bileşeni konumunda olduğunu, bir girişimin hayata geçebilmesi için orijinal bir iş fikri ve bu iş fikrinin uygulamaya konulabilmesi için gerekli finansman ve yönetim tecrübesinin bir araya getirilmesi gerektiğini belirtti.
Bu alana en çok finansman sağlayan kesimlerden birinin de melek yatırımcılar olduğuna işaret eden Kaan Gür, ayrıca çeşitli yatırım ajanslarından, sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kaynak sağlayıcının da bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Akbank olarak girişimcilik ekosistemine değer katmak için farklı alanlarda çözümler üretmeye devam ediyoruz. Akbank olarak her yeni girişimin, geleceğin başarılı KOBİ’sine dönüşmesi için, yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, eğitim programları, çeşitli yarışmalar, işbirlikleri gibi çok geniş bir çözüm yelpazesi ile girişimcilerimizin yanında oluyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz yıl içinde etkin girişimcilere maddi ve manevi desteği bir arada sunmayı hedefleyen Endeavor Türkiye girişimcilerine yönelik uygun teminat koşullarında, uzun vade, düşük faiz gibi avantajları içeren bir kredi havuzu oluşturduk. Üniversite öğrencilerinin girişimlerinin ödüllendirildiği Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’na Akbank olarak ikinci kez destek verdik. Ayrıca 2007 ve 2009 yıllarında Sabancı Üniversitesi ile birlikte girişimcilere kurmak istedikleri işleri nasıl tasarlayacakları, uygulamaya koyacakları ve yönetecekleri konularında yol göstermek, destek olmak ve eğitmek için gerçekleştirdiğimiz “Akbank Girişimci Geliştirme Programı”nı bu yıl da hayata geçirdik. Akbank olarak girişimci şirketler ile bir araya gelerek liderlik, yönetim, girişimci finansmanı konularını tartıştığımız “İyi Yatırım” ve “İyi Girişim zirvelerini düzenliyoruz. Finansal anlamda desteğimizi de kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Akbank olarak, yeni bir işletme kurarak, ticari faaliyetlerine başlamış olan girişimciler için Girişimci Destek Paketi’ni hazırladık. Akbank olarak girişimciliği teşvik eden çalışmalara öncülük ederek, ülkemizde daha fazla girişimci yetiştirilmesine ve girişimciler için fırsatların artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
Dünyaca ünlü Yatırımcılık Gurusu ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Danışmanı Prof. Kenneth Morse da, büyümeye istekli şirketler için satış kadar yaptıkları alımların da büyük önemi olduğuna dikkat çekti ve girişimcilere, "Ekonominin mevcut çetin koşullarında, yapılacak tüm alımların üç aşamalı kontrolü gerekir. Şirketlerin ayakta kalmalarının en önemli koşullarından olan sermayenin devir hızının artırılması için satışlar, ideal aktif verimliliğine göre ayarlanmalıdır" önerisinde bulundu. Müşteri sorunlarının çözümlenmesine odaklanmanın ve bu konunun üzerinde ciddi bir şekilde durmanın şirketlerin başarısında anahtar olduğuna da dikkat çeken Morse, "Eğer CEO'nuz kendisini müşterilere önemli ölçüde değer katmaya adamamışsa, müşteri odaklı çalışmıyorsa, kendisini ya işten çıkarın ya da şirkette başka bir pozisyona kaydırın. Çünkü, bu nitelikte birisi o pozisyonda kaldığı sürece şirketiniz başarılı olamaz" dedi. İyi pazarlamanın bir sanat değil, bilim olduğunu da vurgulayan Morse, etkin satış yöntemleri ve müşteri ilişkileri yönetimi konularının öğrenilebileceğinin altını çizdi.
Girişimcilik konusunda danışmanlık vermekte olan Prof. Kenneth Morse, ayrıca ABD Başkanı Barack Obama’ya bağlı ABD Ulusal İnovasyon ve Girişimcilik Danışma Kurulu üyeliğini de yürütüyor. M.I.T. Enterprise Forum Direktörü ve iletişim teknolojisi şirketi 3Com'un ve Aspen Teknolojinin kurucu ortağı da olan Kenneth Morse, ayrıca dört yüksek teknoloji şirketinin daha kurucu ortaklığını yaptı. Kenneth Morse, 13-14 Mart'ta “Dünya Çapında Yönetim Ekiplerini Tasarlamak, Öncülük Yapmak ve Kurmak” ve 2-3 Mayıs’ta “Azimli Türk Girişimleri İçin Büyümenin Finansmanı” konularında konferanslar da gerçekleştirecek. Konferanslara katılım göstermek isteyenler http://www.entrepreneurship-turkey.com/ adresinden kayıtlarını yapabilecekler.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.