Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

‘Dört yöneticimi LinkedIn’den buldum’

14 Ocak 2013 Pazartesi::

Türk şirketlerinin giderek küreselleştiğini söyleyen Silk&Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur, “Ofisimizi ziyaret edenler şaşırıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Türk şirketlerinin giderek küreselleştiğini söyleyen Silk&Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur, “Ofisimizi ziyaret edenler şaşırıyor. Moğolistanlı Baira, Avustralyalı Camran, Fransız Catherine, İngiliz Husky, Çinli Chai bir arada ya da online olarak karşı hatta... Şirketin filmi çekilse ve yayınlansa rol kesiyoruz sanırlar” dedi
Şu anda 27 ülkede faaliyet gösterdiklerini söyleyen Silk&Cashmere CEO’su Ayşen Zamanpur, “Gabon ve Karayipler’de bile bayi olarak varız” dedi. Türk şirketlerinin giderek küreselleştiğine vurgu yapan Zamanpur, “Ofisimizi ziyaret edenler şaşırıyor. Masada oturanlar kaç çeşit lisan konuşuyor şaşarsınız... Moğolistanlı yeni proje sorumlumuz Baira, Avustralyalı bayimiz Camran, Fransız Catherine, İngiliz Husky, Çinli Chai bir arada ya da online olarak karşı hatta... Şirketin filmi çekilse ve yayınlansa bence rol kesiyoruz sanırlar. Böyle bir globallik yok!” diye konuştu. Zamanpur, “Yurtdışında ofisler, hublar, şirketler kuruyor, mesela Fransa’nın akıllara durgunluk veren özel ticari kanunlarıyla cebelleşiyoruz. İklim, beden, anlayış, iletişim, kültür ve yasal farklılıkları, fiziksel ve kurumsal uzaklıkları ekibimizin yetkin kadrolarıyla çözmeye çalışıyoruz” dedi.
‘Nefes almadan çalıştık’
2012 yılında çok çalıştıklarını söyleyen Zamanpur, Hem de hiç nefes almadan. İçimizdeki perakende matematiğini güçlendirmek için çok yatırım yaptık” diye konuştu. Çok kaliteli kadroları ekibe kattıklarını ifade eden Zamanpur, “Şirketi anormal süzme raporlarla benim bile şaşırdığım bir bilimsellikle yönetmeye başladık. Şu anda şirkette yapılan stratejik toplantıları on yıl önce görsem inanmazdım” dedi.
Türkiye’nin 2012 yılını dünyadaki pek çok ülkeden daha iyi geçirdiğini belirten Zamanpur, şöyle devam etti:
‘Hot product’ ülke
“Bir süre önce tanışma şansı elde ettiğim Madeleine Albright, ‘Türkiye’yi nasıl görüyorsunuz?’ soruma cevap olarak ‘Türkiye artık dünyanın gözünde ‘hot product’(en çok ilgi gören, gözönünde). Sorunlarınız olabilir ama çok cazip bir ülkesiniz’ dedi. Bu doğru, 2012 yılının sonunda hazır giyim perakendesinde yüzde 13 büyüme gerçekleşti. Bu rakam dünyadaki genel yavaşlamaya bakılınca çok olumlu” dedi. 2012 yılında Türkiye’nin yatırımcılar için cazip bir ülke haline geldiğini anlatan Zamanpur, “Sektörümüzde pek çok yatırım gerçekleşti. Yılın ilk yabancı ortağını biz aldık. Daha sonra Koton, Damat, Penti ile yatırımlar devam etti. 2013 yılında sermaye akımı artacaktır diye düşünüyorum” dedi.
Zorlu AVM’yle imzalar atıldı
2012’de, 2011 yılına göre yüzde 18 büyüdüklerini kaydeden Ayşen Zamanpur, şunları söyledi: “Zürih’te iki mağazamızı, Londra Portobello’da ilk mağazamızı açtık. Kapalıçarşı ve Nuruosmaniye ile başlayan eski İstanbul üçlemesine Sultanahmet’i ekledik. Konya’da bayimizle mağaza açtık. Yepyeni ülkelere girdik. İran, Saint Petersburg ve Kazakistan bayilerimiz mağaza açtı. Bu yıl ise büyüme hedefimiz yüzde 30. Çin’de mağaza açacağız. Viyana ile görüşmelerimizi sürüyor. Cenevre’de mağaza arıyoruz. Brandium, Taurus(Ankara) ve Zorlu AVM’lerle imza attık. Yani bu yıl 5-7 yeni mağaza açma planımız var.”

‘Dört yöneticimi LinkedIn’den buldum’
Sosyal medyanın yeni iletişim biçimi olduğunu söyleyen Ayşen Zamanpur, “Sosyal medya Silk&Cashmere’i, markamızın belki de çok iyi müşterisi olmayan daha genç bir gruba ulaştırıyor. Bu alanda yeni projeler üretiyoruz” dedi.
LinkedIn’in şahsi olarak çok yararlandığı bir mecra olduğunu belirten Zamanpur, şu bilgileri verdi: “İnanılmaz ama 3 üst düzey yöneticimiz ve bir ara kademe yöneticimizi LinkedIn’den buldum. Bu çok ciddi bir katkı. Karşılıklı görüşme yapmadan önce onlarla LinkedIn kanalıyla yazışıp konuştuk. Farklı konulardaki görüşlerini, deneyimlerini anlayabiliyor, tartışmalardaki tavırlarını, bilgilerini bizzat gözlemleyebiliyorum. Böylece daha doğru karar verebiliyorum. Bunun yanı sıra bu mecra kanalıyla 3-4 bayilik ve corner talebi de aldık.”

Eylem Türk/Milliyet
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.