Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Çalışanlar nasıl mutlu olur?

3 Ocak 2013 Perşembe::

Şirket yöneticilerinin sandığının aksine çalışanlar sürekli mızmızlanan, hiçbir şeyden memnun olmayan sorun makinaları değiller. Aksine, basit birkaç hamle ile çalışanlarınızın motivasyonunu ve şirketlerine bağlılığını arttırmanız elinizde. Bu yazımızda çalışanların beklentilerini genel olarak karşılayabilmeniz için birkaç önemli noktayı göstermeye çalışacağız.

Yazı Boyutu : A A A A

Şirket yöneticilerinin sandığının aksine çalışanlar sürekli mızmızlanan, hiçbir şeyden memnun olmayan sorun makinaları değiller. Aksine, basit birkaç hamle ile çalışanlarınızın motivasyonunu ve şirketlerine bağlılığını arttırmanız elinizde. Bu yazımızda çalışanların beklentilerini genel olarak karşılayabilmeniz için birkaç önemli noktayı göstermeye çalışacağız.

Onlara Değer Verdiğinizi Hissettirin
İnsanlar fark edilmek, kendilerine değer verildiğini görmek isterler. Güne “merhaba” ile başlamak, güleryüzlü davranmak bile onların bu isteğini tatmin eder. Ayrıca, savundukları fikirleri, yorumlarını, çözüm önerilerini sonuna kadar dinleyin, bunlarla ilgili onları eleştirmeyin. Görüşlerini kabul etmeniz, çözüm önerilerini uygulamanız şart değil, daha mantıklı çözümleri tercih edebilirsiniz, ancak, görüşlerine değer verildiğini onlara hissettirin.

Çalışanlarınızdan Ne Beklediğinizi Açık ve Net Olarak Söyleyin.
Çalışanların kendilerinden ne beklenildiğini bilmemeleri onları strese sokacak, bir süre sonra inisiyatif almak yerine sadece yöneticilerinin kendilerine bir şeyler söylemesini beklemeye yöneltecektir.

Liderlik Yapın
Güven verici bir lider ile çalışmak çalışanlar için hem bulunmaz bir şans hem de bir memnuniyet sebebidir. Liderlik yaparken onların işlerine sürekli müdahale ederek neler yapmaları gerektiğini söylemenizi kastetmiyoruz, aksine karar vermek konusunda onları cesaretlendirip kendi kararlarını uygulayabilecek yetkilerle donatmanızı tavsiye ediyoruz. İyi liderler, çalışanları ihtiyaç duyduğu anda onların yanında olanlardır.

Kendilerini ve Kariyerlerini Geliştirebilmeleri İçin Fırsatlar Oluşturun
Böylece hem çalışanlarını daha mutlu ve sadık hale getirirsiniz, hem de şirketinizin başarısı için önemli bir yatırım yapmış olursunuz, iki kere kazanırsınız..

Çalışanlarınızı Gelişmeler ile İlgili Bilgilendirin
Şirketteki gelişmeler, alınan kararlarla ilgili çalışanlarınıza sık sık bilgi verin. Böylece onların da sizinle aynı heyecanı duymasını sağladığınız gibi kendilerini şirketin bir parçası olarak hissetmelerini kolaylaştırırsınız. Bilgilendirmeler, sadece iş ile ilgili olmamalıdır. İş yerindeki sosyal çevre ile ilgili gelişmeler hakkında da çalışanların bilgi sahibi olmaları onları birbirlerine daha bağlı hale getirecektir.

Adil Davranın
Şirketin sıkıntılı dönemlerinde bile çalışanlar işlerine çok bağlı çalışabilirler. Ancak, şirket içi adaletin olmadığı, bazı çalışanların çıkarlarının yönetim tarafından daha çok gözetildiği ortamlarda bütün çalışanları etkileyen huzursuzluklar yaşanacaktır.

Başarısızlıklardan Dolayı Çalışanlarınızı Suçlamayın
Başarısız sonuçlardan çalışanlardan çok sistem sorumludur. Bu sebeple çalışanlarınızı başarısız sonuçlar için suçlamak yerine çalıştıkları sistemi inceleyin. Çalışanları suçlamanız, onların mevcut motivasyonunu daha da düşürecektir...

Kaynak: zeded , Link : www.zeded.com/Konu.asp?ID=1537

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.