Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

100 şirketten 76’sı 3 yılda batıyor

5 Aralık 2012 Çarşamba::

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Türkiye’de kurulan şirketlerin yüzde 76’sının ilk üç yılda battığını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Garanti Bankası genç girişimcilere destek olmak için hayata geçirdiği ‘İşimi Kuruyorum Destek Paketi’ni üniversitelerde tanıtmaya başladı. Proje kapsamında Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşup girişimcilik hakkında tüyolar verdi.

Türkiye’nin girişimcilik karnesi hakkında bilgi veren Ergun Özen girişimciliği olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörler arasında bilgiye ulaşmada yaşanan güçlüklerin yer aldığını kaydetti.

Genç girişimcilerin ekonomiyi canlandırmadaki rolünün çok büyük olduğunu vurgulayan Özen, “Değişen ekonomik düzene entegre olabilmek için yeni iş alanları oluşturacak, inovatif ürün ve hizmetlerle ekonomiyi canlandıracak genç girişimcilere ihtiyacımız olduğu artık tartışılmaz.” dedi.

Bilgiye ulaşmadaki sıkıntıların çözümü konusunda tüm bilgi ve birikimlerini gençlerin hizmetine sunmaktan mutlu olacaklarını söyleyen Özen, “Avrupa yatırım fonunun desteğiyle hayata geçirilen İşimi Kuruyorum Destek Paketi tam bu anlayışla dizayn edildi, geliştirildi.” ifadelerini kullandı.

Girişimlerin büyüyüp kendi ayakları üzerinde durabilmesi için herkese büyük sorumluluklar düştüğüne vurgu yapan Özen, konuşmalarına şu şekilde devam etti:
“Amacımız genç insanları düşünmeye, üretmeye ve istihdam oluşturmaya teşvik etmek, bu amaçla sürekli olarak koşullar ne olursa olsun KOBİ’leri destekliyoruz. Onları ülke ve dünya ekonomisindeki değişim ve gelişmeler hakkında düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Verimlilik, kârlılık, şeffaflaşma kurumsallaşma gibi kavramları temel olarak da sürdürülebilir bir yapıya ulaşmaları için yönlendirmelerde bulunuyoruz. Değişik faaliyet alanlarına yönelik özel ürünler finansman çözümleri aracılık ettiğimiz ulusal-uluslararası kaynaklarla her koşulda her konuda girişimcilerin yanında olmaya çalışıyoruz.”

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise girişimcilikte başarı için sağlıklı bir ekosisteme ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Sabancı şunları söyledi: “Bizim genç girişimciler kurulu olarak, görevlerimizden bir tanesi girişimciliğin farkındalığını artırmak. Türkiye’de takriben 800 bin gencimiz iş bulma pazarına giriyor. Bunların şu anda yüzde 16’sı işsiz. Yani biz bu gençlere iş bulamazsak, bu 800 bin patlamaya hazır bir bomba var. Bugün ‘İşimi Kuruyorum Destek Paketi’yle yine doğru düğmeye basılıyor. Türkiye’de bankalar girişimcinin başvurabileceği doğal bir adres değildi ama artık oluyor.”

Kaynak: Yönetimde Sondakika , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.