Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Mourinho’nun liderlik sırrı

5 Aralık 2012 Çarşamba::

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Real Madrid’de yaşadığı şampiyonluğun ardından başarısının iki sırrını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Real Madrid’de yaşadığı şampiyonluğun ardından başarısının iki sırrını, ’baskıyı sevmek ve insanları dinlemek’ olarak ifade etti.

Real Madrid futbol takımının dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, yaşadığı şampiyonluğun ardından soluğu İstanbul’da aldı. Jose Mourinho, ‘Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik Zirvesi 2’ kapsamında İstanbul’a geldi.

İstanbul'daki konferansta iyi bir lider olmanın sırlarını anlatan Mourinho, “İyi bir lider olmanın birden fazla yolu vardır. Ben farklı yöntemlere de açık bir insanım” dedi. Başarısının sırlarından birinin karşılarındakini sürekli dinlemek olarak gösteren ünlü teknik direktör, “Çalıştığım kişiler benim için önemlidir. Onların fikirleri sizi düşünmeye ve kuşku duymaya iter. Bu nedenle onları dinliyorum ve son kararı ben veriyorum” görüşünü dile getirdi. Liderlerin baskı altında verdikleri kararların önemine işaret eden Mourinho, “Ben de baskı altında daha iyi olduğumu düşünüyorum. Baskı altında kritik kararlar alacağım zaman en iyi durumda oluyorum” diye konuştu.

Mourinho, 4 farklı ülkede şampiyonluk kazanabilmenin altında o kültürleri iyi anlamak yattığını belirterek, “Çalıştığım ülkelerde çok şey öğrenmeye çalışıyorum. İtalya’da ya da İngiltere’de başarılı olmak için farklı şeyler yapmak gerekiyor, ben de öyle yapıyorum” dedi.

Üzülürken sevinebilmek
Özellikle final niteliğindeki maçları kaybetmeleri durumunda çok fazla üzüldüğünü ifade eden Mourinho, yaşadığı bir durumu ise şöyle ifade etti:

“Son olarak Bayern Münih ile çok önemli bir maç yaptık ve penaltılarla kaybettik. Bu yenilgi beni çok üzdü ama gidip Bayern Münihli futbolcuların sevincini görüp mutlu olmaya çalıştım ve futbolcularıma da bunu söyledim.”

Ünlüler de izledi
Jose Mourinho’un konuşmasını dinlemek için birçok ünlü de bir araya geldi. Yüzlerce kişinin katıldığı konferansa Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Ali Koç'un eşi Nevbahar Koç da bulunurken, inşaat sektörünün tanınmış simalarından Ali Dumankaya, Haluk Sur, Bahadır Teker ile teknik direktör Hikmet Karaman, eski futbolcular İbrahim Üzülmez ve Tümer Metin katıldı. Birçok yönetici ve işadamaının da takip ettiği konferansta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da birer konuşma yaptı. Mourinho İstanbul’daki konuşmasının ardından Ankara’ya geçerek bir konferans daha verecek.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.