Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

VakıfBank’tan 500 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı

30 Ekim 2012 Salı::

VakıfBank, 1 Kasım 2022 vadeli 500 milyon dolar tutarındaki ilk sermaye benzeri tahvil ihracını gerçekleştirerek Türkiye’de yurt dışı yatırımcılara yönelik sermaye benzeri tahvil ihraç eden ilk kamu bankası oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

24 Ekim 2012 tarihinde, 1 Kasım 2012 tarihindeki fiyatlandırma işleminden önce, sabit getirili kıymetlere yatırım yapan önemli yatırımcıları kapsayacak şekilde Londra, Zürih, Cenevre, Boston ve New York’ta yapılan yatırımcı toplantıları ardından gerçekleştirilen ihraç, dünya çapında 207 hesaptan oluşan güçlü bir yatırımcı tabanının ilgisini çekerek 2.7 milyar doların üzerinde talep oluşturdu. Talebin güçlü olması, ihracın MS+418.5 baz puan, %6 kupon ve %6 nihai getiri oranı ile fiyatlanmasını sağladı.

İhraç edilen tahvillerin %69’u Avrupa, %17’si ABD ve %14’ü Asya ve Orta Doğu’ya satıldı. İhraç edilen tahvillerin %43’ü özel bankacılık müşterilerine, %38’i aktif yönetim şirketlerine ve %19’u bankalara dağıtıldı.

VakıfBank’ın döviz cinsinden sermaye benzeri tahvil ihracı, Türkiye’de bir kamu bankası tarafından gerçekleştirilen ilk sermaye benzeri kredi hükümlerini haiz tahvil ihracı olma özelliği taşıyor. Ayrıca Türk bankaları tarafından yapılmış en düşük kupon oranlı iki sermaye benzeri tahvil ihracından biri olan işlemin başarısı, gerek Türkiye gerekse VakıfBank’a uluslararası piyasalarda duyulan güvenin göstergesi oldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.