Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Işık Plastik’in Plaskolite’la dev ortaklığı

3 Ekim 2012 Çarşamba::

24.000 ton yıllık levha üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en kapsamlı plastik levha üreticisi Işık Plastik, dünyanın en büyük akrilik levha üreticisi Plaskolite Inc.’le güçlerini birleştirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

19 Eylül 2012 tarihinde imzalanan anlaşmayla, Malatya’da 12 milyon EUR yatırımla kuracakları 1000 ton/ay kapasiteli dökme akrilik tesisi için ortaklığa giden sektörünün öncüsü iki firma, 2012 Kasım ayında temel atacaklar.

Bu dev yatırımla ürün gamlarında en büyük eksik olan dökme akrilik levhaları, Türkiye’de benzeri olmayan bir teknolojiyle üreteceklerini belirten Genel Müdür Abdullah Çeker, “Bu yatırımla müşterilerimizin tüm levha ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayacak konuma geliyoruz. Bu bizi pazarda çok stratejik bir yere taşıyacak. 120.000 ton üretim kapasitesiyle plastik levha üretimi konusunda büyük bilgi birikimine sahip ortağımız, bünyemize önemli know-how transferi sağlayacak.” diye ekledi.

Işık Plastik’in dinamizmine hayran kaldığını belirten Plaskolite Başkanı James R. Dunn, “Türkiye’de ve bölgede sektörün öncü ismi Işık Plastik’le yaptığımız ortaklık şüphesiz ki iyi bir sinerji oluşturacak. Işık’ın gücü Avrupa’daki operasyonlarımızda bize güç katacak.” diye konuştu.

Yeni tesiste şeffaf, renkli ve modifiye akrilik levhalar üretilecek olup, ayrıca bugüne kadar ithal edilmekte olan, banyo küveti ve duş teknesi üretiminde kullanılan yüksek kalitede akrilik levhalar da üretim gamında yer alacaktır.

Işık Plastik Hakkında

Türkiye’nin en büyük ekstrüde plastik levha üreticisi olan Işık Plastik, 240 çalışanıyla Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam (levha, ambalaj, masterbatch) 42.000 ton/yıl kurulu kapasiteyle üretim yapmaktadır. Akrilik, polikarbonat, Pet-G, polistren, polipropilen ve ABS levhalarıyla hizmet sunduğu sektörlerin başında otomotiv, beyaz eşya, yapı, reklam-tanıtım, aydınlatma ve savunma sanayi bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.