Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İMKB’ye stratejik ortak gelebilir

29 Eylül 2012 Cumartesi::

İMKB Başkanı Turhan, borsaya stratejik ortak alınabileceğini açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, bölgesel bir borsa olma yolunda işbirliklerini artıracaklarını belirterek borsaya stratejik ortak alınabileceğini açıkladı.

Turhan, İMKB’nin halka arzının 2014 yılında başlayabileceğini, hali hazırda taliplerin olduğunu, borsanın çoğunluk hissesinin de özel sektöre bırakılabileceğini söyledi.

Turhan, ”2014′ten itibaren halka arza uygun döneme girmiş oluruz diye düşünüyorum. Çünkü önce tamamlamamız gereken bir takım hususlar var. Bunları ancak bir yıl içerisinde sonuçlandırabiliriz. Büyük ihtimalle 2014′ten itibaren halka arz için uygun bir döneme girmiş olabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Turhan, halka arz süreci ile ilgili olarak, ”Tabii ki burada, zamanlama vermek çok kolay değil. Burada önemli olan şu hem hükümetin vizyonu hem bizim yaklaşımımız Borsa İstanbul’un, bir anonim şirketi olarak çoğunluk hissesinin özel sektörde, yatırımcılarda olduğu, halka açık, sermaye tabanının olabildiğince geniş olduğu bir şirket olmasını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Turhan, çoğunluk hissenin kademeli olarak özel sektöre bırakılabileceğini belirtti. Turhan, ”Tabii ki sürecin başında, çoğunluk hissesi kamuya ait olacak. Ama bu süreç içerisinde hükümet çoğunluk, ya da kontrol hissesini tutma gibi bir yaklaşım içerisinde değil. Biz de zaten bunun daha uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İki aşamalı olabilir iki talibimiz var

İMKB’nin halka arz sürecine ilişkin Turhan piyasa şartlarının belirleyici olmakla beraber, iki aşamalı bir halka arzın olabileceğinin altını çizdi.

Turhan, şunları kaydetti:
”Biliyorsunuz, IPO’nun (halka arzın) tamamen piyasa şartlarına bağlı. Şu anda piyasadaki muhtemel alıcılardan gördüğümüz ilgi devam ederse, içinde bulunduğumuz durum finansal piyasalar için zor bir dönem. Buna rağmen, 12 tane şu anda hazır talip var. Yabancı yatırımcılar İMKB’nin halka arz sürecine yoğun ilgi gösteriyor. Herhangi bir şey (halka arz) olması halinde daha bugünden isimlerini listeye yazdırmak istediklerini söylediler. Hepsi yabancı küresel oyuncular. Bu ilgi devam ederse rahatlıkla bir seferde de IPO yapılabilir ama burada hiç olmazsa iki adımlı bir strateji tercih ediliyor ki, secondary IPO (ikincil halka arz) imkanı tanınsın. Bir de ilk seferde pay alan yatırımcılara da bu vesile ile daha iyi bir getiri sağlama imkanı sağlansın, yatırımcıların da çıkarı korunsun diye. Biz, sadece büyük ölçekli kurumsal yatırımcıların değil, halka arz yoluyla, Borsa İstanbul’da şimdiye kadar alışveriş yapmış ve burayı kendileri için yurt edinmiş bireysel yatırımcımızın da bu imkandan istifade etmesini önemsiyoruz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.