Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türkiye çamurdan petrol üretecek…

21 Eylül 2012 Cuma::

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, sanayi atığı çamur, güvercin dışkısı ve ağaç dallarından petrol üretmeye başladıklarını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Gebze’de bir fabrikada sanayi atığı çamurundan petrol üretildiğini anlatan Ergün, 60 dolar civarında maliyeti olan bu üretimin Türkiye’nin petrol sorununu çözmese de atığın değerlendirileceğini anlattı. Önceki akşam gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen Ergün, şirketin Balıkesir’de de diğer atıkları kullanarak ikinci bir fabrika kurmaya çalıştığını, bu projeleri destekleyeceklerini anlattı. Ergün, Maliye Bakanlığı’ndan sızdırılan “10 milyarlık zam paketi” haberlerine de tepki gösterdi.

Nihat Ergün, “Belki bu konuyu açanlar spekülasyondan kazanç sağlayanlardır. Biz içimizde (Bakanlar Kurulu’nu kastederek) konuşmadık. Zam var ya da yok diyemem” dedi. Dünyanın en büyük savunma sanayi fuarında görücüye çıkan Türkiye’nin ilk seyir füzesi SOM ile ilgili de bilgi veren Nihat Ergün, “250- 260 kilometrelik menziliyle dünyada rüşdünü ispatladı. Seri üretime geçecek karada, havada ve denizde ateşlenebilen SOM füzesi, ilk önce Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek” diye konuştu.

Bu yıl bitmeden Göktürk 2 uydusunu Çin’den fırlatacaklarını kaydeden Nihat Ergün, “10 yıl içinde hem haberleşme hem de gözlem uydularımızı fırlatacağız” dedi.

Otomotivciler cesaretini gözden geçirmeli

Sanayi Bakanı , yüzde 40′lık katma değeri sağlayamayacaklarını söyleyen otomotivcilere de tepki gösterdi. Nihat Ergün, “Türkiye’de satılan araçların yüzde 30′u yerli. Eğer yerli oto için 1 milyonluk satıştan yüzde 10 almaya cesaret edemiyorsa özel sektör cesaretini gözden geçirmeli” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.