Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

2013’te ödeme sistemlerinin yeni trendleri açıklandı

20 Eylül 2012 Perşembe::

Cardtek Group tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen CardSmart Bosphorus Konferansı’nda ödeme sistemleri sektöründe 2013’ün yeni trendlerinin NFC,Mobil Ödeme, Biyometri ve Elektronik Bankacılık olduğu açıklandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Bankacılık, finans, telekominikasyon, bilişim gibi birçok sektörün bir araya geldiği 4. CardSmart Bosphorus Konferansı, 20 Eylül Perşembe günü Sheraton Maslak’ta gerçekleştirildi. Biyometri, NFC, mobil ödeme, şehir kart uygulamaları, yeni nesil kart basım teknolojileri gibi konuşların ele alındığı konferansa yurtiçi ve yurtdışından birçok teknoloji firmaları ve temsilcileri, kamu kuruluşları, üniversite ve belediyelerden birçok yetkili katıldı.

2013’ün ödeme trendleri: NFC ve Biyometri uygulamaları

Konferansın açılış konuşmasını yapan Cardtek Group CEO’su Ayşe Nil Sarıgöllü konuşmasında: “Bu yıl sektörümüzde yepyeni bir trend yerine mevcut altyapı daha etkili, güvenli ve hızlı hale getiren teknoılojik iyileştirmeler ve çözümler söz konusu olacak. 2013 yılında dünyada mobil ödeme teknolojilerindeki gelişimin NFC’ye doğru ivmelediğini göreceğiz. Mobil tabanlı ödeme sistemlerinde, kartlı ödeme sistemlerinde ve biyometri çözümlerinde de güvenlik öğelerinin daha çok vurgulandığı bir dönem olacak. Türkiye başta olmak üzere dünyanın önemli ülkelerinde projeler gerçekleştiriyoruz. Projeleri başarı ile gerçekleştiren hem ülkemizi dünyada temsil etmek ve hem de ülkemize ödeme sistemleri sektöründe başarılar kazandırmak bizi mutlu ediyor. Türkiye artık teknolojiyi takip eden değil yeni teknolojileri üretip takip edilen bir konuma geldi.” dedi.

Elektronik ve mobil ticaret hacmindeki büyüme sürecek

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) İş Geliştirme ve Proje Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı O. Celal Cündoğlu ise Türkiye’de e-ticaret hacminde sürekli artış yaşandığını dile getirerek: “E-ticaret işlem adedi 2010 yılında 96.1 milyon iken 2011 yılında 134,8 milyona ulaştı. E-ticaret işlem hacmi ise 2010 yılında 14,1 bin TL iken 2011 yılında 22,1 bin TL oldu.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.