Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Sermaye Piyasası’na hangi faktoring şirketi dahil oldu?

19 Eylül 2012 Çarşamba::

Eko Faktoring, 50 milyon TL nominal tutarlı tahvil ihracı gerçekleştirdi. Sözkonusu ihraçla Eko Faktoring ilk kez sermaye piyasasında yerini aldı.

Yazı Boyutu : A A A A

1994 yılında kurulan ve faktoring sektörünün köklü firmalarından biri olan Eko Faktoring A.Ş., 50 milyon TL nominal tutarlı, 728 gün vadeli ve 91 günde bir değişken kupon ödemeli bir tahvil ihracı gerçekleştirdi. Tahsisli satış yöntemiyle gerçekleştirilen ihracın ek getiri oranı 375 baz puan olarak hesaplandı. Ak Yatırım Menkul Değerler’in aracılık ettiği ihracın 13,8 milyon TL’lik kısmına bireysel yatırımcılar, 36,2 milyon TL’lik kısmına ise kurumsal yatırımcılar talep gösterdi. Eko Faktoring tahvillerinin ikincil piyasada alım ve satımı yapılacak ve tahvilin ilk kupon ödemesi 30.10.2012 tarihinde gerçekleşecek. Tahvilin ilk kupon faiz oranını yüzde 2,83 olarak belirleyen Eko Faktoring, bu tahvil ihracı ile sermaye piyasasına ilk kez dahil oldu.

Eko Faktoring Genel Müdürü Hakan Dilek “Ağırlıklı olarak kurumsal yatırımcıların talep gösterdiği bir tahvil ihracı sürecinden geçtik. Sermaye piyasalarına ilk kez çıkıyor olmanın motivasyonunu tüm yönetim kadrosu olarak yaşadık ve tahvilimizin gördüğü talepten memnuniyet duyduk” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.