Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Güneydoğu'ya neden yatırım yapılmıyor?

16 Eylül 2012 Pazar::

TÜSİAD Başkanı'nın önceki gün atıf yaptığı Güneydoğu teşvik anketinin 150 işadamıyla yapıldığı öğrenildi.

Yazı Boyutu : A A A A

En kritik soru, “Doğu ve Güneydoğu’ya neden yatırım yapmıyorsunuz” olurken, ağırlıklı yanıt şu oldu: Güvenlik sorunu var, beyaz yakalı gitmiyor.

Önceki gün düzenlenen Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısında artan terör olaylarına ve keskin ayrışmaya dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, konuşmasında Batı’daki yatırımcıyı Doğu ve Güneydoğu bölgesine taşımak amacıyla önemli bir çalışmayı başlattıklarının da altını çizdi. Hedef bölgeye yatırımların artırılması ve bu illerin ekonomiye eklemlenmesi.

Milliyet gazetesinin haberine göre; Türkiye’nin önde gelen 40 işadamından “sanayi yuvarlak masası” oluşturan TÜSİAD, bölgeye yönelik bir de anket düzenledi. Sanayi yuvarlak masasındaki 40 işadamına ve söz konusu bölgelerdeki 110 önde gelen sanayiciye az sorulu bir anket çalışması yapan dernek yönetimi sonuçları, 8 Kasım’da düzenlenecek toplantıyla açıklayacak.

Doğu ve Güneydoğu Sanayici İşadamları Dernekleri Konfederasyonu (Dogünsifed) Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Bölgeden çıkan anket sonuçlarına göre, ‘güvenlik kaygısı ve kalifiye eleman sorunu’ bu bölgelere yatırım yapılmamasında ilk sırayı alan engeller oldu” dedi.

GÜVENLİK SORUNUNU ÇÖZMEK GEREK

Ankete katılan işadamlarına bölgeye neden yatırım yapmadıklarının sorulduğunu kaydeden Kadooğlu, “Bu soruya verilen yanıtlarda ilk sırayı güvenlik kaygısı ve kalifiye eleman sorunu alıyor. Güvenlik problemi çözülene kadar yatırım yapılacak gibi de görünmüyor. Öyle olmasaydı zaten 30 yıldır bölgeye yatırım yapılırdı” diye konuştu.

Öncelikle Kürt sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Kadooğlu, şöyle devam etti: “Bu sorun bir devlet meselesidir. Hala kan ve gözyaşıyla mücadele edildiğini görüyoruz. Bu konuda Cumharbaşkanı’nın inisiyatif alması gerektiğine inanıyoruz. Bu inisiyatifle birlikte her kesimden taraflarla biraraya gelip, sorunu etraflıca değerlendirmesi lazım. Eğer 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefimiz varsa bu sorunu çözmek gerek. Yoksa gelişmenin ve bu tip hedeflere ulaşmanın imkânı yok.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.