Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Rupert Murdoch, Türkiye'de ne şirketi kurdu?

14 Eylül 2012 Cuma::

Rupert Murdoch’ın geçen mart ayında Türkiye’ye gelişi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti medyada oldukça geniş yer bulmuştu...

Yazı Boyutu : A A A A

Avustralya asıllı medya imparatoru Murdoch; Fox TV, New York Post, Times, Adelaide News, Sunday Mail, The Sun gibi dünyanın yakından bildiği yayınların sahibi. Dünya genelinde 65’in üzerinde televizyon istasyonu, 130’un üzerinde gazetesi, dergileri ve film şirketleri var. Forbes dergisi tarafından açıklanan dünya zenginler listesinde 8.3 milyar dolarlık servetiyle 106’ncı sırada yer alıyor. Sahibi olduğu şirketlerin yıllık cirosu ise 25 milyar doların üzerinde.

Murdoch’ın Türkiye’ye ilgisi yeni değil. 2007 yılında İhlas Holding’den Huzur Radyo Televizyon A.Ş. (TGRT) unvanlı şirketi satın alarak Fox TV’yi Türk izleyicilerle buluşturmuştu.

Murdoch, Başbakan Erdoğan’a ziyareti öncesinde yeni yatırımlar yaparak Türkiye’de büyümek istediğini açıklamıştı. Bu niyetini de mart ayında iki şirket birden kurarak göstermişti.

Murdoch, FX Medya Hizmetleri ve National Geographic Channel Medya Hizmetleri’nin ardından geçen hafta da “National Geographic Channel Wild Medya Hizmetleri” unvanıyla bir şirket daha kurdu. Bu şirketin de tematik yayıncılık yapması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.