Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dijital Ve Teknoloji Dünyasının Kalbi Webit 2012 kongresi İle İstanbul’dan Atacak

6 Eylül 2012 Perşembe::

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinin gelişmekte olan dijital, teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin küresel çapta tek etkinliği Webit Kongresi, dünyanın dört bir yanından 150’den fazla konuşmacıyı 10-11 Ekim tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ağırlayacak. Kongre’nin 60 ülkeden 6.000 delegeyi bir araya getirmesi bekleniyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Gelişmekte olan EMEA pazarlarına odaklanan dünyanın tek uluslararası dijital, teknoloji ve girişimcilik ekosistemi etkinliği Webit Kongresi (www.WebitExpo.com), 10-11 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek.

Dijital, telekomünikasyon ve inovasyon dünyasının öncüleri, yatırımcılar, girişimciler, hükümet temsilcileri ile Google, eBay, Unilever, BBC, Coca-Cola, Microsoft, Facebook, Yahoo! gibi birçok markanın üst düzey yöneticilerini bir araya getiren etkinlik, 2012 yılında İstanbul’a taşınıyor.

Kongre, sadece iki gün içinde 60’ın üzerinde ülkeden 6.000’i aşkın ziyaretçiye, dünyanın dört bir yanından 150 konuşmacıya, 7 paralel konferansa, Webit Ödül Töreni’ne ve 50’nin üzerinde uluslararası ve yerel katılımcının yer alacağı ticaret fuarına yapacağı ev sahipliği ile eşsiz bir şölene hazırlanıyor. Webit, EMEA bölgesinden ve dünya genelinden katılacak misafirler için eşi görülmemiş bir network imkanı da sunuyor.

7 paralel konferans, sektöre liderlik eden seçkin bir konuşmacı grubu ve toplamda 100 saatin üzerinde konferans programı ile aralarında mobil pazarlama, telekom, girişimcilik, teknoloji, uygulama geliştirme, sosyal medya, e-pazarlama, reklamcılık ve e-ticaret’e gibi alanlara odaklanacak olan Webit, iki gün boyunca İstanbul’da dijital ve teknoloji dünyasının nabzını tutmaya hazırlanıyor.

Ekim ayında İstanbul’da düzenlenecek kongre, Google, Facebook, Adobe, Intel, Mozilla, Yandex, PayPal, IBM, Opera, Qualcomm, Digital Ecosystems gibi dünyanın en yenilikçi şirketleri ile Forrester, Boston Consulting Group, Arthur D Little gibi araştırma ve danışmanlık şirketlerinden tanınmış konuşmacı ve üst düzey yöneticileri katılımcılar ile buluşturacak. Edelman, OMD, G2, DDB Tribal, LBi, Huge gibi iletişim dünyasının lider firmalarının direktörleri ile Ferrero, Nokia, Renault’nun üst düzey marka temsilcilerinin ve TechCrunch, The Next Web, Wall Street Journal’dan dijital medya temsilcilerinin yanı sıra Webit 2012, Etihad Etisalat (Mobily), Mobinil (Africa), Deutsche Telekom AG, Orange, Azerfone Telekom firmalarının CEO’ları da dahil olmak üzere birçok ünlü isme ev sahipliği yapacak. Bakanlar ve üst düzey hükümet temsilcileri ise e-Yönetişim’in geleceğini masaya yatıracak.

Webit’e Türkiye’den konuşmacı olarak katılacak yöneticiler arasında ise Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, PayPal Türkiye Ülke Direktörü Kıvanç Onan, Google Bölgesel MEA Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, Mikro Ödeme Sistemleri Kurucusu ve CEO’su Alper Akcan, Mobilera Kurucu Ortağı ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Arda Kertmelioğlu, Peak Games Kurucu Ortağı ve ve CSO’su Rina Onur, euro.message CEO’su ve Kurucu Ortağı Altuğ İnci ve Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan ile Garanti Bankası İnteraktif İletişim ve Tasarım Müdürü Evrim Ersoy yer alıyor. Ayrıca, Doğuş Medya Grubu Televizyon ve Video konulu özel bir panele ev sahipliği yaparken, IAB Türkiye ise Türkye’nin Dijital Manzarası başlıklı bir sunum yapacak.

Sektör liderleri ile temasa geçin

Konferanslar, atölye çalışmaları ve panellerin yanı sıra kongre aynı zamanda, sektör liderleri ve profesyonellerinin bir araya gelerek işletmeleri için yeni ticari ipuçları edinebilecekleri, işbirlikleri ve bağlantılar sağlayabilecekleri, bu sayede işlerini bir üst düzeye çıkarmak üzere network oluşturabilecekleri bir ortama da zemin oluşturuyor.

“Webit Kongresi için Türkiye ve İstanbul’u seçmemizin nedenleri arasında şehrin zengin ekonomisi, Avrupa ve EMEA pazarları içindeki önemli rolü ile genç ve aktif nüfusu yatıyor. Bölgedeki en güçlü ekonomilerden biri olan Türkiye’nin, dijital dünya ile ARGE’nin büyüme potansiyeli açısından muazzam bir konuma sahip olduğuna inanıyoruz. İstanbul’un ise EMEA’nın yeni sıcak noktası ve dijital merkezlerinden biri olma yönünde son derece yüksek bir çekiciliği bulunuyor. Biz de Webit olarak bu potansiyeli sonuna kadar destekleyeceğiz! Webit’in Türk iş dünyasının küresel açıdan genişlemesi adına da yeni ufuklar açacağına inanıyoruz” diyen e-Academy Yönetim Kurulu Başkanı ve Webit Kongresi’nin Kurucusu Plamen Russev (www.Russev.com) “Webit Kongresi, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve dünya genelindeki diğer pazar oyuncuları için öncü rolü oynuyor, dijital ve teknoloji dünyasının sınırlarını zorluyor, trendleri belirliyor ve yeni iş fırsatları oluşturuyor. Webit Kongresi, sektör adına söz söyleyen önemli konuşmacıların ve dünyanın önde gelen yöneticilerinin bölgesel pazar oyuncuları ile bir araya geldiği ve iş fırsatlarını keşfettiği tek etkinlik. Geçen yıl Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Webit’te 5.000’i aşkın ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl da İstanbul’da, 60 ülkeden 6.000’i aşkın ziyaretçinin dijital dünyanın geleceğinin belirleneceği etkinlikte aramızda yer almasını bekliyoruz” diye devam etti.

KONGRE GÜNDEMİ - 7 paralel konferans, fuar, ödül töreni ve Webit Partisi:

1. Telekom dünyasının geleceğe damga vuracak büyük olayı, Telekom Konferansı’nda!

Telekom, yeni dijital çağdan etkilenecek sektörlerin başında geliyor. Telekom Konferansı, telekom şirketleri için bugünün ve geleceğin odak pazarlarındaki fırsat ve zorlukları masaya yatırıyor. Konferans gündemi aynı zamanda hangi yeni iş modellerinin öne çıkacağı sorusunun cevabını da arayacak. Örneğin, telekom şirketleri için yatay ve dikey uygulamalara (örn. Bulut, M2M) geçmelerinde yeni ortaklık fırsatları nelerdir? Kamu Hizmetleri’nden Otomobil Üreticileri’ne kadar, gerçek zaman destekli işletme artık bir kitle pazar fenomeni haline gelmiş durumda. Ayrıca, tüm dikey segmentlerden yenilikçi oyuncular ile operatörler dünyası, “Akıllı çözümler” etrafında yenilikçi teklifler geliştiriyor. Konferans, Telekom Şirketleri ve OTT oyuncularının dost mu düşman mı olduğunu araştıracak; yani diğer bir deyişle, telekom şirketleri Skype ve Facebook’dan nasıl para kazanacaklarını öğrenecekler mi, yoksa Skype ve Facebook telekom şirketleri haline mi gelecek? gibi sorulara yanıt aranacak. Sonuncu, fakat bir o kadar önemli bir başlık da, eYönetim trendleri olarak öne çıkıyor. Günümüzde kamu idarelerinin artık yenilikçi, maliyet etkin, müşteri odaklı olması gerekiyor. Dijital dünyada güven ve güvenlik, gerek hükümet altyapıları gerekse müşteri odaklı hizmetler için oldukça yeni başlıklar.

Telekom Konferansı’nın konuşmacıları arasında, Etihad Etisalat (Mobily) Genel Müdürü ve CEO’su Khalid Omar Al Kaf, Azerfon LLC Yönetim Kurulu Başkanı Yorgos Ioannidis, Mobinil CEO’su Yves Gauthier, Deutsche Telekom AG M2M Başkan Yardımcısı Jurgen Hase ve AB Telekom Düzenleme Kurumu (BEREC) Başkanı Dr Georg Serentschy ile Avusturya Federal e-Devlet İdaresi’nden Christian Rupp gibi EMEA bölgesinin en başarılı telekom şirketleri ile kamu kurumlarının önemli CEO ve üst düzey yöneticileri bulunuyor.

2. Dijital Pazarlama ve İnovasyon Konferansı ile tempoyu hissedin

Webit katılımcılara, birinci sınıf dijital ve pazarlama kanaat önderleri ile bir araya gelerek onlarla bilgi alışverişinde bulunma fırsatını da sunuyor. Konferansta sunulacak kapsamlı vaka çalışmaları ve açılış konuşmalarının yanı sıra dinleyiciler ile panelistlerin sektörü bekleyen zorluk ve fırsatları birlikte keşfedeceği heyecan verici tartışma panelleri ise katılımcıların, sorularına alanının en tanınmış uzmanlarından cevap bulmasını sağlayacak.

İlk gününde kapılarını Sosyal Medya, Mobil ve Dijital oluşturmak Akımları ile açacak olan konferansın ikinci gününde ise Pazarlama & Reklam, Video, İnovasyon ve Oyunlaştırma (Gamification) Akımları ele alınacak. Konuşmacılar arasında, Facebook EMEA Direktörü Diego Oliva, Bwin Eş CEO’su Norbert Teufelberger, OMD EMEA Başkanı Nikki Mendonca, Intel Labs Başkan Yardımcısı Prof. Martin Curley, LBi Baş Kreatif Görevlisi Chris Clarke, IBM Social Business Evangelism Başkan Yardımcısı Sandy Carter, Mozilla Kurucu ve Başkanı Tristan Nitot, Adobe Systems, Inc. Dijital Pazarlama İş Kolu Pazarlama Başkan Yardımcısı Aseem Chandra, G2 CEO’su Pietro Leone, Boston Consulting Group Kıdemli Ortağı ve Sorumlu Müdürü David R. Dean, Al Jazeera Network Mobil Medya Direktörü Safdar Mustafa, Huge Ortağı ve Küresel Kreatif Direktörü Joe Stewart, DDB Tribal Group CEO’su Alina Kessel gibi isimler öne çıkıyor.

3. AppsWorld ve Masterclasses’a katılmak ister misiniz?

Etkinliğin ilk gününde DevCamp atölye çalışması, uluslararası ve yerel geliştirici topluluklarını, geliştiriciler ve yeni kurulmuş şirketler için mobil, web, dijital varlıklar ve esnek ödeme akışları gibi başlıklarda yeni fikirler sunacak efsanevi dijital markalardan biri ile bir araya getirecek. Geliştiriciler, PayPal ve Adobe tarafından düzenlenecek birkaç saatlik DevCamp atölyesine katılabilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.