Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Voser ve Erdoğan’ın Ankara buluşması

5 Eylül 2012 Çarşamba::

Fortune 500 Global listesinde dünyanın en büyük şirketi olarak yer alan Royal Dutch Shell’in CEOsu Peter Voser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya geldi. Türkiye ziyareti kapsamında Enerji Bakanı Taner Yıldız’la da görüşen Voser, görüşmelerinde Shell’in dünyadaki ve Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Royal Dutch Shell CEOsu Peter Voser Türkiye ziyaretinde Başbakan Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Shell’in Türkiye’deki güçlü satış ve dağıtım operasyonları ve Turcas ile olan başarılı ortaklığına ilişkin bilgi veren Voser, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortaklaşa yürütülen projelere ilişkin gelişmeleri de aktardı. Voser, Türkiye’de bulunmaktan ve Sayın Başbakan ve Sayın Enerji Bakanı ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Peter Voser, “Shell, yaklaşık 90 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Bu ülkede çok daha uzun yıllar var olmaya, Türkiye’nin büyüme ve gelişme yolculuğuna mevcut faaliyetlerimizi daha da büyüterek katkıda bulunmaya kararlıyız” dedi. Başbakan Erdoğan ve Peter Voser görüşmede küresel ve bölgesel gelişmeler ile bunların enerji piyasaları üzerindeki etkileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Geçen yıl TPAO ile imzalanan anlaşmalarla yeniden Türkiye’de petrol ve gaz arama çalışmalarına başlayan Shell’in CEOsu Voser, TPAO ile birlikte yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Voser, Türkiye’nin hızla gelişen ekonomisi ve buna paralel olarak artan enerji ihtiyacına değindi ve şöyle konuştu, “Geçen yıl hayata geçirdiğimiz ortaklıkla, Türkiye’de mevcut olan operasyonlarımıza arama faaliyetlerini de ekledik. TPAO ile Akdeniz’de ve karada arama çalışmaları yürütüyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Şu anda sismik çalışmalar devam ediyor. Karadeniz de dahil olmak üzere mevcut faaliyetlerimizi artırabilecek fırsatları takip ediyoruz. Genç ve dinamik bir ülke olan Türkiye son yıllarda çok daha etkili bir konuma ulaştı. Bu başarının mimarı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü, kararlı ve vizyoner liderliği, hem Türkiye hem dünya için büyük bir şanstır. Turkiye’nin ekonomik atılımına katkı sağlayacak olan enerjinin bulunması icin Shell olarak deneyimimiz ve teknolojimizle Turkiye’nin hizmetindeyiz. Kendisine bu görüşme icin teşekkür ediyorum” dedi. Voser, “Türkiye’de son yıllarda enerji piyasasının liberalleşmesine yönelik atılan adımların Türkiye’nin ekonomisinin sürdürülebilir şekilde gelişmesinde önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Kısa vadeli ekonomik ve politik çalkantıların Türkiye’nin 2023 vizyonuna yönelik uzun vadeli büyüme planlarını etkilemeyeceği görüşündeyiz” dedi.

Görüşmeler esnasında son günlerde Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntüsünü ve başsağlığı dileklerini de dile getiren Voser Ankara’daki toplantılarının ardından İstanbul’a döndü.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.