Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türk çorabı Penti’ye Amerikalı ortak!

1 Eylül 2012 Cumartesi::

Türkiye’nin en büyük çorap üreticisi, 250 milyon TL cirolu Penti’nin yüzde 30’unu ABD’li Carlyle Grubu satın aldı. Ortaklıkla birlikte yeni hedef global marka olmak…

Yazı Boyutu : A A A A

Yabancı yatırım fonlarıyla ortaklık görüşmeleri yapan Türkiye’nin en büyük çorap üreticisi Penti’de süreç tamamlandı. Şirkete talip olan Turkven ve Carlyle’ın yarışında kazanan belli oldu. Penti’nin yüzde 30 hissesi dünya genelinde 250 milyar dolara yakın yatırımı bulunan ABD’li fon Carlyle Grubu’nun oldu. Pragma’nın aracılık ettiği ortaklıkta imzaların atıldığı, bu ortaklığın onayı için Rekabet Kurumu’na bavşurulacağı belirtiliyor.

Carlyle’ın talebinin Penti’nin Başkanı Sami Kariyo’nun satış sonrasında şirketin başında kalması olduğunun altı çiziliyor.

Bu ortaklığın amacının ise 150’yi aşkın mağazası bulunan Penti’yi global marka haline getirmek olduğu belirtilirken, mevut mağaza sayısının ikiye katlanması planlanıyor.

Carlyle işi büyütüyor

2008’de TVK Gemicilik’e ortak olan Carlyle, 2010’da ise sağlık zinciri Medical Park’ın yüzde 40’ını satın aldı. Bahçeşehir Kolejleri’ne yüzde 48 ortak olarak 3’üncü yatırıma imza atan Carlyle’ın perakende sektörünü radarına aldığı ve öncelikli sektör olarak gördüğü de konuşulanlar arasında.

Grubun Türkiye’deki bu yatırım operasyonlarının başında ise Carlyle MENA Partners Eşbaşkanı Can Deldağ bulunuyor.

Deldağ, bir süre önce yaptığı açıklamada hemen hemen her ana sektörden firmalarla görüştüklerini ve 6 firmayla masada olduklarını açıklamıştı.

300 mİlyon dolarlık yatırım

Can Deldağ yönetimindeki Carlyle’ın Türkiye’de şu ana kadar 300 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı ifade ediliyor. Penti ortaklığı kulislerde, Carlyle’ın faaliyetlerini hızlandırdığı yönünde yorumlara neden olurken, grubun yatırımlarına ara vermeden devam edeceği söyleniyor.

Şirket değeri 450 milyon $

Penti’nin 450 milyon dolarlık değerleme üzerinde satıldığı belirtiliyor. Şirketin % 30 hissesi ise 135 milyon dolara karşılık geliyor.

4 fon Talipti

Penti için dört fon yarışıyordu. Carlyle’ın dışında dışında diğer fonlar Turkven, Advent ve Bridgepoint’ti…
Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo bir süre önce yaptığı açıklamada 2012’de şirketlerin birleşme ve ortalıklarının revaçta olacağını belirtmiş, kendilerinin de görüşmeler yaptığını yakın dönemde bu çalışmaların tamamlanacağını ifade etmişti.
Geçen yılı 248 milyon lira ciro ve 38 milyon dolarlık ihracatla kapattıklarını anlatan Penti Başkanı Sami Kariyo, “2011’de mağaza sayımızı 139’a çıkararak 12 bin metrekare satış alanına ulaştık. Günde 250 bin adet çorap üretiyoruz. Komşu ülkeler Kosova, Makedonya, İran’da pazar lideriyiz. 2012’de her hafta bir mağaza açacağız” diye konuşmuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.