Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çevremizde esen ters rüzgarlar Türkiye’ye zarar vermemeli

28 Ağustos 2012 Salı::

Burcu Akdarı Toprak, Avrupa Birliği üyeliği, komşularla sıfır sorun, üretim ve ihracata dayalı ekonomik kalkınma gibi ana başlıkların Suriye ve artan terör olaylarından olumsuz etkilenmemesi gerektiğini bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, son dönemde artan terör olayları ve her geçen gün şiddetlenen Suriye’deki iç savaşın Türkiye’nin yıllardır başarıyla izlediği rotayı bozmaması gerektiğini vurguladı. Burcu Akdarı Toprak, “Bugün geldiğimiz noktada Avrupa Birliği üyeliği, komşularımızla sıfır sorun, üretim ve ihracata dayalı ekonomik kalkınma gibi ana başlıkların gündem dışı kaldığını görüyoruz. Türkiye hızla kendi gündemine dönmeli” dedi.

Akdarı Toprak yaptığı açıklamada, küresel krizin yaşandığı bir dönemde Türkiye’nin ekonomik ve siyasal duruşuyla tüm dünyaya örnek olduğunu hatırlatarak, toplumun büyük kesiminin takdirini toplayan rasyonel politikalardan taviz verilmemesini istedi.

TÜRKİYE KENDİ REALİTELERİYLE HAREKET ETMELİ

Türkiye’nin orta ve uzun vadeli geleceğinin, geçici nitelik taşıyan bölgesel gündemden zarar görmemesi gerektiğine dikkat çeken Burcu Akdarı Toprak, şöyle devam etti:

“Siyaset ve ekonomi yönetimi, son yıllarda hayata geçirdiği başarılı uygulamalarla, bir yandan insanımıza daha fazla iş ve üretim imkânı sunarken öte yandan dünya genelinde ülkemizin itibarını artıran ciddi başarılara imza attılar. Ancak şimdi gördüğümüz resim pek de net değil.

Ülkemizin güney doğusundaki terör yangını her geçen gün büyüyor. Ülkemizi savunmak için şehit düşen asker ve güvenlik güçlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyor, terör saldırılarını lanetliyoruz.

Öte yandan komşularımızla ‘sıfır sorun’ politikasında sapmalar söz konusu. Avrupa Birliği üyeliği ve bu çerçevede başlatılan müzakerelere uzak kalındı. Ekonomiyi soğutma çabaları sırasında ortaya çıkan sorunların çözümünde gayret gösterilmesi gerekir. Özetle Türkiye rüzgârın seyrine göre değil, kendi realitelerine göre hareket etmeli, gerçek gündemine dönmeli.”

GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak, Türkiye’nin sorunlarının sadece iktidarın değil, muhalefet partilerinin ve alanında söz söyleme yetkinliğine sahip tüm sivil toplum örgütlerin problemi olduğuna dikkat çekerek, çözüm üretme noktasında el birliği ile hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.