Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Atomico Türkiye’ye Geliyor!

27 Ağustos 2012 Pazartesi::

İnternet girişimlerine yaptığı yatırımlarla tanınan, Londra merkezli uluslararası girişim sermayesi şirketi Atomico’nun üst düzey yöneticileri, Open Office programı kapsamında İstanbul’a geliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Atomico’nun CEO’su Niklas Zennström’un İstanbul’daki ilk durağı Bilgi Üniversitesi olacak. 13 Eylül 2012 tarihinde Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte öğrenciler ile buluşacak olan Zennström, bugün üniversite sıralarında olan potansiyel girişimcileri cesaretlendirecek ve deneyimlerini paylaşacak. Girişimciler ve şirket yöneticileri ile de bir araya gelecek olan Zennström, üst düzey devlet yetkilileri ile de temaslarda bulunacak.

Küresel bir program olan Open Office, internet girişimcileri, kamu görevlileri ve düşünce önderlerini buluşturmayı hedefleyen bir platform olarak öne çıkıyor. Bu yıl ilk kez İstanbul’un da dahil edildiği program kapsamında, Atomico, portföyündeki şirketleri Türkiye pazarı ile tanıştıracak. Firma yetkilileri ayrıca girişimcilerle bir araya gelerek, dijital dünya etrafında yeniden şekillenen ekonomide işlerini nasıl yönetmeleri gerektiği ve bu yeni ekonomide Türkiye’nin rolünün ne olduğu gibi konularda fikir alışverişinde bulunacak.

“Türkiye bölgesel teknoloji merkezi olabilir”

İstanbul’u ziyaret edecek olan yönetici heyetinin başında yer alan, Skype’ın ve Atomico’nun kurucusu Niklas Zennström, Open Office programına Türkiye’nin dahil edilmesinin nedenlerini şöyle açıkladı:

“Dinamik ekonomisi, genç nüfusu, artan internet ve kredi kartı kullanımı ile Türkiye gerçekten önemli bir pazar konumunda. Tüm bu faktörler internet girişimlerinin büyümelerinde kilit rol oynuyor. Türkiye’deki girişimcilik ruhundan ve e-ticarete duyulan tutkudan çok etkilendik ve bu nedenle hem geçtiğimiz yılsonunda Türkiye’de bir ofis açtık hem de Open Office programına Istanbul’u da ekledik.”

Atomico olarak, dijital ekonomide bölgesel lider olma yolunda önemli bir potansiyele sahip bulunan Türkiye’nin bölgesel teknoloji merkezi olabileceğine inandıklarını belirten Zennström, internette başarıya koşmayı hedefleyen Türk girişimcilerin şirketlerine yatırım yapma arzusunda olduklarının altını çizdi. Zennström, “Ayrıca, portföyümüzdeki bazı şirketlerin Türkiye’de faaliyete geçmelerine de yardımcı oluyoruz. İstanbul’daki Open Office aktivitelerimiz boyunca, bu şirketlerin Türkiye’de önemli ortaklıklar kurmalarını sağlayacak çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğiz. Türkiye, 70 milyonun üzerindeki nüfusu ile portföyümüzde yer alan neredeyse tüm şirketler için heyecan verici bir pazar.”

Günümüzde, iletişim teknolojileri ile sınırlar kalktı ve bilgiye erişim kolaylaştı. Bu nedenle inovatif şirketler dünyanın her yerinden filizlenebiliyor. Atomico, fark oluşturacak parlak fikirlerin ve global olma potansiyeli taşıyan firmaları destekliyor. Open Office aktiviteleri kapsamında İstanbul’da iş dünyasının liderleri ile dijitalleşmenin ekonomiye katkılarını tartışacak olan Atomico yöneticileri, Türkiye’nin yeni ekonomide nasıl bölgesel lider olabileceğini gibi konuları da gündeme taşıyacak.

Londra, Pekin, Sao Paulo, İstanbul ve Tokyo’da ofisleri bulunan Atomico, aralarında Skype, Rovio, Jawbone, Fab, Wrapp ve Klarna’nın da yer aldığı 50’den fazla dev internet girişimine yaptığı yatırımlarla tanınıyor.,

Atomico.com'u internet sitesinden inceleyebilir, İstanbul Ofisi hakkında bilgi alabilirsiniz. Atomico'nun Türkiye Temsilcisini atadığı günlerde girişimci aynı zaman da Melek yatırımcı olan Ersan Özer Atomico hakkında görüşlerini belirten kısa ve güzel bir yazıya bloğunda yer vermiş. Fikir oluşması açısından buradan yazıya ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.