Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Maliye ‘jet yakıt’ peşinde

14 Ağustos 2012 Salı::

MALİYE Bakanlığı 10 numara yağdan sonra, jet yakıt kullanımında meydana gelen vergi kaybı için düğmeye bastı.

Yazı Boyutu : A A A A


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla harekete geçen Vergi Denetim Kurulu’nun jet yakıtının havacılık sektörü dışında, amacına aykırı olarak kullanılmasından kaynaklanan vergi kayıp ve kaçak tespiti ve önlenmesine yönelik çalışmaların ilk etabını tamamladığı öğrenildi. Rapor hazırlandı Jet yakıtının amaç dışı kullanımından doğan kaybın araştırılması, konuya ilişkin yürürlükte bulunan mevzuatın tüm yönleriyle tetkik edilmesi, vergi mevzuatıyla ilişkilendirilmesi suretiyle çözüm önerileri geliştirilmesine yönelik bir rapor hazırlandı.



Maliye Bakanlığınca, raporda yer alan tespitler doğrultusunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (DHMİ) ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna, sorunun çözümüne yönelik kurumlarınca alınması gereken önlemler konusunda yazılar gönderildi. Yazılarda şöyle denildi: Lisans alamayacak DHMİ Genel Müdürlüğü’nden sivil uçuş gerçekleştirilen tüm hava meydanlarında uçaklara yapılan jet yakıtı ikmaline ilişkin ayrıntılı bir bilgi kayıt sisteminin oluşturulması EPDK’dan jet yakıtı teslim lisansı alacak şirketler için asgari şartların ağırlaştırılması, lisans talep eden şirketlerin mükellefiyet durumlarıyla ilgili kuruma sunulan bilgilerin GİB’den teyit edilmesi, olumsuz tespitler bulunan şirketlerin lisans almalarının engellenmesi istenildi.



30 mükellef denetimde VERGİ Denetim Kurulu Başkanlığı’nca, Raporda yer alan tespitler doğrultusunda, 30’a yakın mükellef nezdinde, jet yakıtlarını amaç dışı kullanmak suretiyle vergi kaybına neden olup olmadıkları yönünden vergi incelemesi başlatıldı. İlgili kamu kurumlarından yapılması talep edilen düzenlemeler ile Vergi Denetim Kurulu’nca başlatılan vergi incelemeleriyle, sektör üzerinde etkin bir denetim ve gözetim sisteminin kurulması, sektördeki faaliyetlerin kayıt altına alınması ve suistimale sebebiyet veren mükellefler üzerindeki caydırıcılığının artırılması hedefleniyor.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.