Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

YKM satışında son raund Boyner’in

10 Ağustos 2012 Cuma::

BOYNER ve Tan ailelerini karşı karşıya getiren YKM’nin Boyner’e satışında Rekabet Kurumu’ndan onay çıktı.

Yazı Boyutu : A A A A

Tan Ailesi, davanın bitmediğini İdare Mahkesi’ne başvurarak mücadelelerine devam edeceklerini açıkladı. Geçen şubat ayında, Boyner Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, YKM’nin yüzde 63 hissesinin 190 milyon TL bedelle Boyner Büyük Mağazacılık’a devrini sağlayacak anlaşmayı imzaladıklarını duyurmuştu. YKM’nin kurucusu Nuri Güven’in kızı Gülay Tan ve oğulları Harun ve Saruhan Tan, diğer ortakların hisselerini satışına tepki göstermiş ve satışı yargıya taşımışlardı.

Sakınca görülmedi

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, BKM ile güçlerini birleştirmesinden çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz gücümüzü hep müşterimizden aldık. Grubumuzun daha fazla müşteriye dokunmasını sağlayacak her girişim, her yeni mağaza bizim gücümüzü biraz daha artırıyor. Bizim bu yenilikçi ve kavrayıcı bakış açımız, Türkiye’nin köklü markası YKM’nin mağazaları ve müşterisiyle güç kazanacak ve bu sinerjiden en kazançlı çıkan da tüketici olacak.”

Saruhan Tan ise “Rekabet Kurulu’ndan olur çıktığı halde üst mahkemeler tarafından bozulmuş pek çok karar var. Kurul itirazlarımızı ve raporlarımızı dikkate almadı. Bu ve benzer noktalarla ilgili itirazlarımız sabittir ve yargı nezdinde gerekli tüm adımları atacağız” dedi.

1 milyar liralık dev

SATIŞ işleminin tamamlanmasıyla YKM’nin yüzde 63’ü markanın ise yüzde 50 hissesi Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin olacak. Her iki marka da korunacak ve birleşmeyle mağaza sayısını ikiye katlayan Boyner Büyük Mağazacılık, hizmet verdiği il sayısını 39’a, yerleşim sayısını ise 49’a ulaştıracak. YKM’nin 67,
Boyner Büyük Mağazacılık’ın 72 mağazasının aynı çatı altında birleşmesiyle 139 mağazalık bir dev oluşuyor. 2011’de Boyner Büyük Mağazacılık’ın 660 milyon TL cirosu, YKM’nin ise 450 milyon TL cirosu bulunuyordu. İki markanın 2011 yılı sonunda toplam konsolide cirosu 1 milyar lirayı aşıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.