Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Gölgemizi kucaklamak…

4 Ağustos 2012 Cumartesi::

Gölge Etkisi’nin yaratıcısı Debbie Ford İnsan Kaynakları Zirvesi 2010’da “Gölge Etkisi Nasıl İşler” başlıklı konuşmasıyla kendimizi, başkalarını ve dünyayı görme şeklimizi değiştirecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Gelişmek istiyorsunuz ama varmak istediğiniz bir üst basamak ile aranızda kişisel, profesyonel ya da kurumsal anlamda duran bir şey var gibi… Daha ilham verici bir gelecek, daha üst seviyede bir başarı elde etmek ve daha tatmin edici bir hayat istiyorsunuz. Niyetiniz ne kadar iyi olursa olsun, henüz o noktaya gelemediniz mi? Peki bu cesaret kırıcı engellerin ne olduğunu öğrenmek istemez misiniz? New York Times gazetesinin çok satanlar listesinde 1 numaraya kadar yükselen yazar ve Gölge Etkisi filminin yapımcısı Debbie Ford bunun için burada. Seçimlerimizi, davranışlarımızı ve çalışma alışkanlıklarımızı yöneten o saklı mekanizmaya ışık tutarak önümüze çıkan cesaret kırıcı engelleri ortaya serecek.

Debbie Ford, 14-15 Nisan’da Management Centre Türkiye tarafından gerçekleştirilen İnsan Kaynakları Zirvesi 2010’daki konuşmasında karşımızdaki engellerin suçlusunun bizden cesaretimizi, yaratıcılığımızı ve rüyalarımızı çalan gölgelerimiz; daha önce reddetmiş olduğumuz yanlarımız olduğunu anlatacak.

Ford’a göre onaylamadığımız ya da korktuğumuz yanlarımızdan oluşan gölgemiz bizi amaçlarımıza erişmekten ve arzuladığımız başarı ve yeterlik düzeyine gelmekten alıkoyuyor. Ona ışık tutup kucak açtığımızda ise en iyi müttefikimiz yine gölge olarak kendimize özgü gücümüzü açığa çıkarıyor, tutkumuzla dehamızın zincirlerini kırıyor. Ford’un “Gölge Etkisi Nasıl İşler” başlıklı konuşması düalistik doğamıza kucak açma motivasyonunu vererek kendimizi, başkalarını ve dünyayı görme şeklimizi değiştirme iddiasında…

Debbie Ford kimdir?

New York Times gazetesinin en çok satanlar listesindeki yazarlardan biri olan Debbie Ford, kişisel dönüşüm konusunda uluslararası alanda kabul görmüş bir yaşam koçu. Gölge Süreci Atölyesi (Shadow Process Workshop)’nin yaratıcısı ve Ford Bütünleştirici Koçluk Enstitüsü (The Ford Institute for Integrative Coaching)’nün kurucusu olan Debbie Ford, gölgenin irdelenmesi ve entegrasyonunun modern psikolojik ve ruhsal çalışmalara dâhil edilmesi konusunda başı çekiyor.

Debbie Ford’un kaleme aldığı, aralarında Işığı Arayanların Karanlık Yanı (The Dark Side of the Light Chasers), Manevi Boşanma (Spiritual Divorce) ve Neden İyi İnsanlar Kötü Şeyler Yapar (Why Good People Do Bad Things)’ın da olduğu altı kitap bir milyondan fazla satışa imza atarak 32 dile çevrildi ve dünya çapında eğitim kuruluşlarında kullanıldı. HayHouseRadio’daki kendi haftalık radyo programının yanı sıra,  Oprah, Good Morning America, Larry King Live ve Donny Deutsch’la Big Idea gibi programlara katılan Debbie Ford, insanın içine işleyen bilgeliği ve sevecen mizacı ile birçok kişinin sevgisini kazandı. Günümüzün önemli liderlerinden birçoğu kendine özgü bakış açısı için onun koçluğuna başvuruyor. Aynı zamanda koçları da eğiten Debbie Ford, dünyanın dört bir yanında verdiği seminerlerle her yıl yaklaşık 100 bin kişiye ulaşıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.