Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Şimdi sırada ne var?

3 Ağustos 2012 Cuma::

Piyasalar iki önemli gündemi hayal kırıklığı yaşayarak geride bıraktı. Ne FED ne de ECB istenilen açıklamaları yapmadı peki şimdi piyasaları için sırada ne var?

Yazı Boyutu : A A A A

Piyasalar bir süredir merkez bankalarından gelecek haberleri bekleyerek fiyatlamalarını ona göre yapıyorlardı. Bu hafta ABD Merkez Bankası FED’in beklentileri karşılamayan bir açıklama ile sırasını savması sonrasında gözler Avrupa Merkez Bankası’na (ECB) dönmüştü. Dün ECB Başkanı Draghi’nin açıklamaları tam anlamıyla hayal kırıklığı olarak algılandı.

Geçtiğimiz hafta euro için her şey yapılacak açıklaması sonrasında sorunlu ülke tahvillerini alacağı beklentisi doğarken dün yaptığı açıklamada bu yönde bir söyleminin olmadığını sinirli bir şekilde gazeteciler ile paylaştı.

Drahgi sonrasında endekslerde kısa süreli sert satışlar yaşanırken özellikle İspanyol 10 yıllık tahvil faizi yeniden yüzde 7 üzerine tırmandı. Açıklamalar esnasında 1.24 olan euro dolar 1.21’e kadar çekildi. Endeksler tarafında bir ara yüzde 4 üzerine çıkan yapılar gün sonunda belirli ölçülerde telafi edildi.

Çok büyük beklentiler yaratılan toplantıların bitmesi ile şimdi piyasaların neyi fiyatlayacağı merak ediliyor.

Şimdi ilk sırayı bugün gelecek olan tarım dışı istihdam rakamları alacak. ABD Bernanke’nin de önemle üzerinde durduğu istihdam rakamlarında bir düzelme olup olmayacağı takip edilecek. Çarşamba günü beklentilerin üzerinde gelen ADP özel sektör istihdam rakamları sonrasında dün ABD fabrikalarına verilen siparişler Haziran ayında beklenmedik bir şekilde düşerek iş ekipmanına olan düşük talebi ve dayanıksız mal talebinde son 3 yılın en büyük düşüşünü işaret etti.

Haftalık işsizlik maaşı başvurusu ise 28 Temmuz ile sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları önceki haftaya göre 8 bin kişi artarak 365 bine geldi. Şimdi gözler tarım dışı istihdam datasında.

Ağırlıklı olarak Avrupa piyasa yapıcıların tatile çıktığı Ağustos ayında Yunanistan, İspanya ve İtalya haberlerinin etkisini kaybetmesi beklenmiyor. Cuma günü PMI hizmet verilerinin ağırlıkta olacağı bir gün olurken günde yeni haftada imalat verileri ve sanayi üretimi rakamları yakında takip edilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.