Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Küçük esnafa müjde…

3 Ağustos 2012 Cuma::

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AVM’lerle ilgili yaptıkları çalışmayı anlattı.

Yazı Boyutu : A A A A

Yazıcı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) TESK Otel’de düzenlediği iftar programına katıldı. Burada konuşan Yazıcı, orucun çok önemli ve fonksiyonu olan bir ibadet olduğunu belirterek, oruç tutarken yemek bulamayanların düşünüldüğünü, böylelikle sosyal sorumluluk duygusunun geliştiğini ifade etti.

Türk milletinin de özellikle Ramazan ayında yardımlaşma duygusunun zirve yaptığını dile getiren Yazıcı, hükümet olarak da sosyal sorumluluklarını ellerinden geldiği ölçüde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Esnaf çok önemli

Esnaf ve sanatkarların Ramazan ayında önemli görevler üstlendiklerini anlatan Yazıcı, toplumsal yapı açısından esnafın çok önemli olduğunu vurguladı.

Suriye ile kapıları kapatmadık

Yazıcı, esnafın bulundukları muhitte önemli görevler üstlendiklerine de dikkati çekerek, şunları kaydetti:

”Dünya değişiyor, ekonomide kullanılan yöntemler değişiyor ama insanların ihtiyaçları artsa bile sizin iştigal alanlarınıza giren ürünlerle bağlantısını sürdürüyor. Dünya farklılaşıyor diye bakkalın, manavın sattığı ürünler farklılaşmıyor. Dolayısıyla bu faaliyetler devam edecek. Tabii benden hep beklediğiniz, perakende sektörü, AVM denilen bu alanın yasal düzene kavuşturulması… Bu alanın bir düzenlemeye ihtiyacı var, bunu kimse inkar etmiyor. Bu alanı düzenleme noktasında bizim önümüzde de bir taslak var. Bu çalışmayı taslaktan tasarıya dönüştürme için sizinle çalışacağız. Sonuçta tarafları memnun edecek ama memnun olmadığınız noktada da bizim hakemliğimize güveneceğiniz inancıyla bunu inşallah önce hükümete, hükümetin onay vermesi halinde de Meclis’e taşıyacağız. Bu çalışmamız sürüyor, bununla ilgili bir takvim veremiyorum ama çalışma sürüyor.

Bunun yanı sıra, odaların kapanmasıyla ilgili de bir konu var. Biz hiçbir şeyi kapatmayız. Suriye ile ilgili de ‘kapılar kapandı’ denildi. Biz kapı kapatmadık, düzenleme yaptık. Oda da kapatmayız ama o alana ilişkin de bir düzenlemeye ihtiyaç var, onu da sizinle birlikte yapacağız.”

Türk Ticaret Kanunu ile ilgili yakın zamanda bir çalışma yaptıklarını ve 50 maddelik bir değişikliği gerçekleştirdiklerini anımsatan Yazıcı, ”Sonuçta 50 madde şeklinde formüle ettik, Meclis’e taşıdık, Meclis’te de siyasi partilerle bunu paylaştık, 3,5 saatte komisyondan geçirdik, 4 saatte de yasalaşmasını sağladık. İnşallah sizinle ilgili düzenlemeyi de böyle gerçekleştiririz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.