Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

G.Kıbrıs’tan Türkiye’ye işbirliği mesajı

25 Temmuz 2012 Çarşamba::

Türkiye’nin boykot ettiği AB Dönem Başkanı Kıbrıs, Suriye krizi ve diğer birçok alanda Türkiye ile birlikte çalışmak istediğini, Ankara ile yeni bir sayfa açmayı arzuladığını bildirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Kıbrıs’ın Dışişleri Bakanı Erato Kozaku-Markulli, Deutsche Welle Türkçe’ye verdiği özel demeçte, “Bence artık geleceğe bakmamız gerekiyor. Türkiye ile ilişkilerimizde yeni bir sayfa açmamız gerekiyor” dedi. Kıbrıs sorununa çözüm bulmayı istediklerini belirten Kozaku-Markulli, sorunların aşılmasıyla Türkiye'nin AB sürecinin de ilerlemesini arzu ettiklerini kaydetti.

Rum Dışişleri Bakanı Markulli, DW'den Ayhan Şimşek'in sorularını yanıtladı.
Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin AB Dönem Başkanlığını boykot etmesinden üzüntü duyduklarını, bu tutumun değişmesini arzu ettiklerini belirten Kozaku-Markulli, şunları söyledi:
“Gerçekten de Türkiye'den bir dönüm noktası oluşturacak adımı bekliyoruz. Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Dönem Başkanı olarak Türkiye ile birlikte çalışmanın önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ama ne yazık ki tüm kapıların kapatıldığını görmekteyiz.”

TÜRKİYE'NİN SANDALYESİ BOŞ KALDI

Dönem Başkanlığı’nın bir süre önce Türkiye’ye davette bulunduğunu açıklayan Rum Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz Cuma günü Kıbrıs’ta bir toplantı yaptık ve tüm aday ülkeleri, Türkiye'yi davet ettik. Türkiye'ye resmi bir davet gönderdik. Ne yazık ki bu daveti geri çevirdiler. Toplantıda Türkiye’nin adının ve bayrağının bulunduğu sandalye bulunuyordu ancak ne yazık ki bu sandalye boş kaldı.”

SURİYE KRİZİNDE İŞBİLRİĞİ

Son dönemde Suriye krizi ve bölgede yaşanmakta olan gelişmelerin gerek AB gerekse Türkiye açısından büyük önem taşıdığını belirten Dışişleri Bakanı Kozaku-Markulli, şunları söyledi:
“Ne yazık ki Türkiye çok açık bir şekilde, 6 ay boyunca işbirliğinde bulunmayacağını ortaya koydu. Üzülerek söylemeliyim ki bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Keşke hükümeti ve dışişleri bakanını bizimle çalışmaları konusunda ikna edebilecek imkânlarımız olsa. Çünkü içinde bulunduğumuz dönem, Suriye ve diğer birçok alanda birlikte çalışabileceğimiz bir dönem.”

AB'NİN TAHLİYE PLANI

Avrupa Birliği, Suriye’deki krizin daha da kötüleşmesi durumunda, yaklaşık 200 bin yabancı ülke vatandaşını Kıbrıs üzerinden tahliye etmeyi planlıyor.
Bu planlarda Türkiye ile işbirliği planları olup olmadığı sorusuna Kıbrıs Dışişleri Bakanı Kozaku-Markuli şu karşılığı verdi:
“AB’deki diğer tüm ortaklarımızla ayrıca çok sayıda üçüncü ülkeyle işbirliği yapıyoruz Ne yazık ki Türkiye ile işbirliğimiz olamıyor çünkü bizimle resmi olarak hiç bir şekilde işbirliği yapmıyorlar. Çünkü Türkiye bizi tanımıyor.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.