Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Netaş'ta neler oluyor?

19 Temmuz 2012 Perşembe::

Nisan ayında yüzde 900’luk bedelsiz sermaye artırımı kararı sonrası yüzde 100 üzerinde değer kazanan Netaş hisselerinde son günlerde yaşanan hareket kafaları karıştırıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Hakim ortaklardan OEP RHEA Turkey Tech BV'nin gerçekleştirdiği hisse satışları ve Merkezi Kayıt Kuruluşu'nda (MKK) satışa konu edebilmek için geçtiğimiz gün kayda alınan 744 bin 123 adet hisse senedi nedeniyle bir gün öncesinde yüzde 13 üzerinde değer kaybının görüldüğü Netaş hisseleri, dün yüzde 14,63 primli 168,50 liradan işlem gördü.

Netaş A.Ş., dün KAP'a yaptığı açıklamada, şirketin sahibi olduğu payları Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde kayıt alma için başlattığı işlemleri tamamladığını duyurdu.

KAP AÇIKLAMASI:

17 Temmuz 2012 tarihinde, sahibi olduğumuz 744.123 adet B-tipi Netaş Telekommünikasyon A.Ş. paylarını Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdinde kayıt alma için başlattığımız işlemleri tamamladık. 19 Temmuz 2012 itibarı ile 2.335.133 adet A-tipi ve 816.624 adet B-tipi hisse sahibi olarak , şirket içindeki payımız toplam payların yüzde 48,59'unu temsil etmektedir. Halen Netaş Telekommünikasyon A.Ş.'nin en büyük hissedarı olarak, en önemli önceliğimiz şirketin tüm hissedarların menfaati için uzun vadeli büyüme stratejisini ve uzun vadeli değer yaratma sürecini başarı ile sürdürmesidir. Şirketin ciro ve gelirlerinin büyümesi, hizmet ve ürün yelpazesini genişletmesi, bölgesel olarak müşteri sayısını ve ağını arttırması ve yatırımların devam etmesi yolunda attığı adımları desteklemek konusunda kararlılığımız ilk günkü kadar kuvvetlidir. Netaş'ın büyümesi yolunda atılan adımların liderliğini yaşan şirket yönetiminin bu yönde devam eden tüm çalışmalarını destekliyoruz.

NEDENİ AÇIKLANAMAYAN HAREKETLER

Piyasa uzmanları, bir gün öncesinde hisse satışı nedeniyle değer kaybeden hissenin bir gün sonrasında tavan fiyattan işlem görmesinin nedenini açıklayamazken, gerçek sebeeb dayanmayan bedelsiz hikayesine sahip olan şirketlerin yatırımcılarını üzdüğü yorumunda bulundular.

Netaş CFO'su İlker Çalışkan, geçtiğimiz günlerde AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumdan kendilerinin de söz konusu hisse satışının gerçekleşmesinin ardından haberdar olduklarını belirtti. Şirket ortaklarından OEP'nin A tipi ve B tipi hisse senedine sahip olduğunu hatırlatan Çalışkan "Ortaklar sahip oldukları B tipi hisse senetlerini şirket Ana Sözleşmesi'nde belirtildiği üzere hiç bir şart ve bildirime gerek olmadan satabilirler" dedi.

Yapılan satış işlemleri ve satışa konu edebilmek için kayda alınan B tipi hisse senetleriyle ilgili inisiyatifin, tamamen ortaklara ait olduğunun altını çizen Çalışkan, "Biz sadece yatırımcılardan gelen soru ve şikayetleri kendilerine iletiyoruz. Bu konuyla ilgili ne bizim ne de diğer ortakların herhangi bir yaptırımı, yönlendirmesi söz konusu olamaz" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.