Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Shopping Fest Akara’yı ihya etti

13 Temmuz 2012 Cuma::

Ankara Shopping Fest, indirimlerle vatandaşın yüzünü güldürürken esnafın cirosunu da yüzde 70 arttırdı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara Shopping Fest’in (Ankara Alışveriş Festivali, ASF), indirimlerle vatandaşın yüzünü güldürdüğünü belirterek, “İç piyasada yüzde 70′lere varan artışlar gözlenirken, turistlerin yoğun ilgisi sevincimizi ikiye katlamıştır” dedi.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamada, Bankalararası Kart Merkezi’nden (BKM) alınan bilgilere göre, 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalin, mağazaların cirolarını ciddi oranda artırdığı ifade edildi.

Yüzde 28′lik artış görüldü

Verilere göre, en çok artışın yüzde 70 ile kuyumculuk sektöründe yaşandığı, bu sektörü yüzde 60 ile gıda sektörünün takip ettiği belirtildi. Elektronik eşya sektöründe yüzde 40, mobilya sektöründe yüzde 39, havayollarında yüzde 34, giyim ve aksesuarda yüzde 30, market ve alışveriş merkezlerinde ise yüzde 28′lik artış yaşandığı kaydedildi.

Yabancı banka kartları ile de festival süresince yapılan alışverişlerde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33′lük artış yaşandığı, konaklama harcamalarında da yüzde 43′lük bir artışın gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, BKM’nin yabancı kart harcamalarına yönelik sağladığı verilerin, konaklamada gerçekleşen artışla birlikte değerlendirildiğinde, festivale yerli ve yabancı binlerce turistin geldiğini gösterdiğine işaret edildi.

Yabancı turist sayısı arttı

Festival sürecinde Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kente giriş yapan yerli turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20, yabancı turist sayısının ise yüzde 22 arttığı bildirildi.

Çevre illerden Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile gelerek festivale katılan yerli turist sayısında da ciddi bir yükseliş olduğu belirtilen açıklamada, “Festival süresince tren dönüş biletlerinde yapılan yüzde 50 indirim kampanyasını da fırsat bilen vatandaşlar, YHT’lerle yolculuk etmeyi tercih etti. Haziran ayı boyunca yolcu sayısı 294 bine ulaştı. YHT’ler, festivalin yapıldığı 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında taşıdıkları 237 bin 370 yolcudan yaklaşık 5 milyon liralık gelir elde etti” denildi.

Festival hedefi tam 18′den vurdu

Açıklamada, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin konuya ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi.

“Festivalin hedefi tam 12′den vurduğunu” belirten Bezci, organizasyonun Ankara ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti. Bezci, şunları kaydetti:

“İç piyasada yüzde 70′lere varan artışlar gözlenirken turistlerin yoğun ilgisi sevincimizi ikiye katlamıştır. Edindiğimiz bilgilere göre, alışveriş canlılığı yalnızca alışveriş merkezleri ile sınırlı kalmamış caddelere de büyük oranda yansımıştır. Bunun yanı sıra Ankara’nın en önemli ekonomi dinamiklerinden Siteler’de ciddi artışlar yaşanması bir diğer övünç ve sevinç kaynağımız olmuştur. Tabii elimizdeki veriler, BKM’nin veri tabanına bağlı bilgilerden oluştuğu için nakit ödemeler bu rakamlara dahil değil. Nakit ödemeleri de bu verilere eklediğimizde festivalin hacim ve başarısının aynı oranda artacağını görmek mümkün olacaktır.”

Ankara Shopping Fest’in enleri

Açıklamaya göre, festivalde en çok işlemin gerçekleştiği gün, 818 bin adet işlemle 16 Haziran günü oldu.

En çok alışverişin yapıldığı gün 106 milyon lira ile 29 Haziran, en çok alışverişin yapıldığı saatler, 18.00-19.00, en çok alışveriş yapılan ilçe Çankaya, en çok ciro yapılan sektör ise giyim ve aksesuar sektörü oldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.