Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Total,istasyon sayısını 430’dan 500’e çıkaracak

11 Temmuz 2012 Çarşamba::

Fransız akaryakıt devi Total Grubu’nun Afrika ve Ortadoğu Başkanı Momar Nguer, 2018’e kadar Türkiye’deki istasyon sayısını 430’dan 500’e çıkaracaklarını belirterek, “Yeni istasyon açmanın yanı sıra, yerel bir akaryakıt şirketi de alabiliriz. Yoğun rekabetçi pazarda üretilen inovatif yöntemleri başka ülkelere taşıyoruz” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

TÜRKİYE’deki istasyon sayısını 2018 yılına kadar 430’dan 500’e çıkarmayı hedefleyen Fransız Total, Türkiye’den yerel bir akaryakıt şirketi satın alabileceğini açıkladı. Total Grubu İkmal ve Pazarlama Bölümü Afrika ve Ortadoğu Başkanı Momar Nguer, sorumlu olduğu 53 ülke ve Asya ve Avrupa ülkeleri arasında en zor ve rekabetçi pazarın Türkiye olduğunu belirterek, “Çünkü Türkiye’de, uluslararası akaryakıt şirketlerinin yanında çok güçlü yerel oyuncular da var. Bir de Türk tüketicisi çok bilinçli ve çok talepkar. Kendinizi son derece dinamik tutmak ve inovatif ürün ve hizmetlerinizi sürekli tutmak zorundasınız” dedi.



Kalıcılığın göstergesi



Total’in yeniden yapılanma stratejisi kapsamında bir yandan istasyonlarını yenileyeceğini bir yandan da sayısını artıracağını kaydeden Nguer, şunları söyledi: “Bunun için yerel bir şirketi satın alabiliriz. Bu konudaki fırsatları değerlendiriyoruz. Orta büyüklükte bir şirketi eğer bizim de stratjimize uyuyorsa alırız. Türkiye’ye yönelik büyüme stratejisi kapsamında 500 istasyonun yüzde 15’inin mülkiyetinin Total’e ait olması hedefi koyduk. Belli miktarda istasyonun size ait olması o pazarda ne kadar kalıcı olmak istediğinizin bir göstergesi. Biz mevcut istasyon sahipleri arasından satmak isteyenler olursa, bunlarla ilgileniyoruz. Ancak sadece satın alma değil, yeni istasyonlar kurarak da kendimize ait olan istasyon sayısını artıracağız. Hedefimiz gelirlerimizi de 2018’e kadar yüzde 50 artırmak. Bu konuda istasyon sayımızı artırmanın yanı sıra, hem tüketiciye hem de bayilerimize yönelik inovatif ürünlerimizle fark yaratmayı istiyoruz.”



Tavşanlar dünyaya açılıyor



Türkiye’nin birçok uluslararası şirket için olduğu gibi Total için de kilit bir pazar olduğunu ifade eden Nguer, şunları anlattı: “Türkiye’de üretilen inovatif ürünleri, pazarlama tekniklerini hatta reklamları bile diğer ülkelerde kullanmaya başladık. Pazardaki yoğun rekabet, sizi inovatif olmaya yöneltiyor. Geçen yıl tamamen Türkiye’de üretilen ‘Total’in tavşanları’ filmi o kadar başarılı oldu ki şimdi bu filmi diğer parazlarda göstermeye başladık. Güney Afrika ile başladık, Türkiye’den çıkan tavşanları dünyanın pek çok ülkesine götüreceğiz. Reklamda yer alan tavşanların maceraları devam edecek.”



Ya büyüme ya cari açık Türkiye’nin tercihi doğru



TÜRKİYE’nin cari açığında enerjinin en büyük kalem olmasıyla ilgili olarak Momar Nguer şu değerlendirmeyi yaptı: “Ya büyüme ya da artan enerji tüketimi nedeniyle yükselen cari açık konusunda Türkiye’nin doğru bir tercih yaptığını düşünüyorum. Çünkü bugün Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen sanayi ülkelerinden biri olarak algılanıyor. Bakın Fransa ve İngiltere’ye yeniden sanayi ülkesi olmanın yollarını arıyorlar. Almanya, sanayici özelliğini korudu, şimdi yararını görüyor. Yunanistan’a bakın, bir hizmet ülkesi, sanayi üretimi yok.”



Vergiler her yerde yüksek



TÜRKİYE’de akaryakıt fiyatları üzerindeki vergi yüküne ilişkin ise, Momar Nguer, “Her ülkede vergi yükü var. Bazı ülkelerde benzin üzerindeki vergi az belki ama o ülkede de gelir vergisinin yüksek olduğunu görebiliyorsunuz. Ya da bazı ülkelerde otoyollar o kadar pahalı ki, aynı mesafe için ortaya çıkan maliyet hemen hemen aynı olabiliyor. Bizim için ise, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının yüksek oluşu, tüketiciye son derece iyi bir ürün sunmayı gerektiriyor” şeklinde konuştu.



S. Arabistan ve Ürdün’e Türkiye’den müdür gitti



TOTAL içinde çok sayıda Türk profesyonelin üst düzey yönetimde yer aldığını kaydeden Momar Nguer, şu örnekleri verdi: “Total Türkiye’de ve Total’in genel merkezinde çok sayıda önemli görevde Türkleri görebiliyorsunuz. Örneğin Ortadoğu’da bizim için kilit iki pazarın ülke yöneticileri Türk. Suudi Arabistan ülke müdürü ve Ürdün ülke müdürlüğünü Türkler yapıyor. Hatta Ürdün Ülke Müdürümüz Memt Çelikoğlu, istasyonlardaki satışları artırmak için çok güzel bir hizmet modeli geliştirdi. Benzin almaya gelen ve bu sırada arabasında bekleyen müşterilerden ipad ile Total istasyonundaki satış mağazasından sipariş veriliyor. Total görevlisi elindeki ipad’la müşterimize gidip bir siparişi olup olmadığını soruyor. Daha sonra siparişi benzin faturasıyla birlikte kendisine teslim ediliyor. Bu yöntem çok başarılı oldu, bunu başka ülkelerde de deneyebiliriz.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.