Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Azmi Ofluoğlu, maaş krizi için ne dedi?

6 Temmuz 2012 Cuma::

Universal Hastaneler Grubu patronu Azmi Ofluoğlu, eski CEO’su Dr. Mahir Turan maaşının ödenmemesi eleştirilerine cevap verdi

Yazı Boyutu : A A A A

Universal Hastaneler Grubu’nun CEO’su Dr. Mahir Turan maaşının ödenmemesini ve sözleşme şartlarına uyulmamasını gerekçe göstererek Universal’e dava açmıştı. Azmi Ofluoğlu ise, "Olayın işinde başka iş var" dedi.

 

Geçen yıl aralarında International Finance Corporation (IFC), ADM Capital ve PGGM gibi uluslararası yatırımcıların ortaklığıyla yeni bir döneme giren Universal Hastaneler Grubu, bu dönemde CEO olarak sektörün önemli isimlerinden Dr. Mahir Turan’ı transfer etmişti.



Yapılan ortaklıkla birlikte kendisine CEO olma teklifinin getirildiğini anlatan Dr. Mahir Turan, "Ben o dönem Medical Park'ta İcra Kurulu üyesi olarak çalışıyorum. Böylesine büyük ve içerisinde Dünya Bankası'nın da olduğu yabancı ortaklı bir kurumdan teklif alınca kabul ettim ve işe başladım" dedi.

 

"OCAK'TA MAAŞLAR KESİLDİ"     

 


Rakip hastanelerden yönetici transferleri ile birlikte kendi ekibini oluşturduğunu ve doludizgin çalışmaya başladıklarını söyleyen Turan, ancak belli bir süre sonra kendisine verilen yetkilerle ilgili olarak yönetimle aralarında ihtilaflar oluşmaya başladığını anlattı.

 

Bir dönem sonra da maaşlarda problem yaşanmaya başladığını ifade eden Turan, şöyle devam etti: 

 

"Ocak ayından itibaren bana maaş ödenmemeye başladım. Durum düzelsin diye bekledim ama nisan ayının başı itibariyle ihtar çekmek zorunda kaldım ve sözleşmemi feshettim. Aradan geçen sürede de hiçbir gelişme olmadı. Ben açıkçası içerisinde Dünya Bankası'nın da olduğu uluslararası ortaklı böylesine dev bir yapının, başında olan CEO'ya maaş ödememesini şaşkınlıkla karşılıyorum. İnsanın inanası gelmiyor."    

 

Turan, gruptan ayrılmasının ardından kendisi ile gelen yaklaşık 30 kişinin de ayrıldığını söylemişti.



OFLUOĞLU: MAAŞLARI KENDİSİ DAĞITIYOR



DEİK'in düzenlediği ''Irak'ta Türk-Japon İşbirliği Forumu-Müteahhitlik ve Enerji Pazarı'' konulu forumda görüştüğümüz Ofluoğlu, "Yok öyle bir şey. Maaşları kendisi dağıyor. Maaşları dağıtan kişi o. Nasıl kendisine maaş almaz" dedi.



"Peki, Mahir bey neden sizi dava etti?" sorusuna Ofluoğlu, "O işin altına başka iş var" cevabını verdi. Ofluoğlu tüm ısralı sorulara rağmen detayı açıklamadı.



Öte yandan Ofluoğlu, Irak'ta 11 tane hastane yaptığını açıkladı
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.