Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İşten atılan THY çalışanlarına Avrupa’dan destek

5 Temmuz 2012 Perşembe::

Türk Hava Yolları'nın eylem yaptıkları gerekçesiyle işten attığı 305 personele, Sol Parti'nin [Die Linke] Almanya Federal Parlamento üyesi ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi olan Andrej Hunko'dan da destek geldi.

Yazı Boyutu : A A A A

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar geliş katı önünde toplanan Hava-İş üyeleri ile işten atılanlara destek için gelen Hunko, "Hazırlayacağım raporu Alman Parlamentosu'na sunacağım. Almanya'da görüşeceğim sendika ile bu grevi destekleyecek bir takım eylemleri örgütlemeye çalışacağım. SMS ile işten atılma olayı dünyada görülmedi" dedi.



Havacılık işlerine getirilen grev yasağı ile ilgili yapılan eyleme katıldıkları gerekçesiyle işten atılan THY ve THY Teknik işçilerine yurt dışı tepkileri genişliyor. Sol Parti'nin [Die Linke] Almanya Federal Parlamento üyesi ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi olan Andrej Hunko da bugün Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali Geliş katı önünde işe dönüş mücadelesi veren çalışanlarla ve Hava-İş sendikası yöneticileri ile görüştü. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ve işten atılanlarla görüşen Andrej Hunko yaşanan durumla ilgili bilgi alırken, Hava-İş yöneticileriyle önümüzdeki günlerde ne tür girişimlerde bulunulabileceğini konusunda fikir alışverişinde bulundu. İşten atılanların giydiği tişörtü giyen Alman parlamenter, "Resmi görevli olarak burada bulunuyorum. Böyle bir işten atılma karşısında dehşete düştüm. SMS yoluyla işten atılma olayını ilk defa duyuyorum. Böyle bir olay dünyada görülmedi. Konuyu sosyal paylaşım sitesinde dile getirdiğimde de çok tepki topladı. Burada hazırlayacağım raporu Almanya Parlamentosu'na sunacağım.Grev hakkı bir insan hakkıdır.Almanya'da yapacağım bir başka işte Kamu Çalışanları Sendikası ile görüşerek bu konuyla ilgili bir takım eylemleri örgütlemeye çalışacağım" diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.