Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Corona virüs ne zaman bitecek?

19 Nisan 2020 Pazar::

Corona virüs ile ilgili önemli açıklama… Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Haydar Sur corona virüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin corona virüs mücadelesinde başarılı olduğunu belirten uzmanlar corona virüs tedavisinde olumlu sonuçlar alındığının altını çizdi.

Yazı Boyutu : A A A A


Corona virüse karşı alınan önlemlerin önümüzdeki günlerde net bir sonuç vereceğini belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundular. Vaka sayıları ve ölüm oranlarında düşüş olduğunu ve birçok ülkeye göre süreci başarılı yönettiğimizi belirten Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof Dr. Haydar Sur corona virüsün ne zaman biteceği sorusuna önemli yanıtlar verdi. Prof Dr. Haydar Sur, corona virüsün biteceği tarihi açıklayarak, 'Bu tarih benim tahminimdir' dedi. İşte corona virüsle ilgili önemli açıklamalar…

Giriş Tarihi: 18.04.2020 15:27
Güncelleme Tarihi: 18.04.2020 15:37
Corona virüs ne zaman bitecek? Corona virüs ile ilgili önemli açıklama…
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Haydar Sur corona virüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin corona virüs mücadelesinde başarılı olduğunu belirten uzmanlar corona virüs tedavisinde olumlu sonuçlar alındığının altını çizdi. Corona virüse karşı alınan önlemlerin önümüzdeki günlerde net bir sonuç vereceğini belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundular. Vaka sayıları ve ölüm oranlarında düşüş olduğunu ve birçok ülkeye göre süreci başarılı yönettiğimizi belirten Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof Dr. Haydar Sur corona virüsün ne zaman biteceği sorusuna önemli yanıtlar verdi. Prof Dr. Haydar Sur, corona virüsün biteceği tarihi açıklayarak, 'Bu tarih benim tahminimdir' dedi. İşte corona virüsle ilgili önemli açıklamalar…

Corona virüs ne zaman bitecek? Corona virüs ile ilgili önemli açıklama…
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile Halk Sağlığı Uzmanı Prof Dr. Haydar Sur corona virüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hastalığın seyriyle ilgili konuşan Özlü, umutlu olduğunu belirterek "Geldiğimiz nokta 10 gün öncesine göre daha umut verici ancak hala salgın tam anlamıyla kontrol altına alınmış değil. Salgının beşinci haftasını daha yeni tamamladık. Bulaşıcılığın kontrolü anlamında Türkiye'nin aldığı önlemler işe yaradı. Bu durum gelecek için oldukça umut verici. Son yapılan testlerde pozitiflik oranı düştü, günlük vaka sayısı artışı azalmaya başladı. Bu durum salgının kontrol altına alınmaya başladığını gösteriyor."


Corona virüs ne zaman bitecek? Corona virüs ile ilgili önemli açıklama…
SALGININ TEKRARLANMAMASI İÇİN...

Halk Sağlığı Uzmanı Prof Dr. Haydar Sur, salgında pozitif çıkan vakalara ilişkin başarılarımız, hizmet vericilerin doğru ve yeterli uygulamalar yapması ve halkın uygulamaları tamamlayacak şekilde benimsemiş olmasının önemine değinerek "Geçen hafta yaşanan yığılma bu hafta yaşanmadı bu durum sokağa çıkma kısıtlamasının başarılı olduğunu gösteriyor. Toplum olarak yığılmanın zararını fark ederek tekrar aynı hatayı yapmadık. Bunun sonucu olarak önümüzdeki günlerde vaka sayısının düşüşünü göreceğiz." dedi.

Corona virüs ne zaman bitecek? Corona virüs ile ilgili önemli açıklama…
KORONAVİRÜS TEDAVİLERİ…

Özlü koronavirüs tedavileriyle ilgili şöyle konuştu: "Ülkelerin tedavi tercihleri değişiklik gösteriyor. Türkiye'de en başından itibaren tedaviye karşı başarılı bir yol izlendi. Yapay solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalarımız artmadı. Ölüm oranımız düşük. Salgınlarda en korkulan şey hızlı ölümlerdir. En kötü senaryo Türkiye'de gerçekleşmedi. Bu durum Türkiye'deki tedavilerin etkin olduğunu gösteriyor. Bizim rehberimize göre; ilaçlara erken dönemde başlanıyor. Erken dönemde ilaç kullandığımızda ileri evreyi önlemiş oluyoruz. Yatan hastalarda yoğun bakıma alınmadan farklı ilaçlar kullanıyoruz ve bu hastaların yapay solunum cihazına gitme ihtiyacını önlüyoruz."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.