Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yayın
Print Al

Siber Güvenlik Merkezi ile Türkiye’nin verisi korunuyor

28 Şubat 2020 Cuma::

Türk Telekom, ülkenin verisini ve iletişim altyapısını Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi ile güvence altına alıyor. Olası siber ataklara karşı kurumları koruyor

Yazı Boyutu : A A A A

İnternete bağlı cihaz sayısının artması, bireylerin mobilleşmesi, şirketlerin ve sundukları hizmetlerin siber dünya ile bütünleşmesi, kritik altyapıların dijitalleşmesi, sayısız kolaylık ve fırsat ile birlikte siber riskleri de beraberinde getiriyor. Kamuya ait ve kritik altyapılara yönelik saldırılar gün geçtikçe artıyor. Bunun sonucunda oluşan siber tehditlerin başında ise kişisel bilgilerin ve kamu verilerinin izinsiz ifşası ile bilgilerin kötüye kullanımı ve bilgi bütünlüğünün bozulması geliyor. Türk Telekom Siber Güvenlik Merkezi, Türkiye'deki en büyük izleme alanına ve en büyük kapasiteli DDoS koruma altyapısına sahip. Müşterilerine sunduğu uçtan uca bütünleşik güvenlik çözümleri; tamamen kendi omurgasında paylaşımlı network üzerinden sunduğu "Paylaşımlı Güvenlik Hizmetleri" ile bu yapılardaki hareketlerin 7/24 izlenmesi, ilişkilendirilmesi ve danışmanlık servislerini içeren tamamlayıcı çözümleri kapsayan "Siber Güvenlik Merkezi Yönetim Hizmeti"nden oluşuyor.

SALDIRILARA ÖNLEM
Günümüzde yaygın olarak karşılaştığımız siber atak çeşitlerinden birisini DDoS atakları oluşturuyor. Özetle DDoS; web siteleri, e-posta sistemleri, online ödeme sistemleri gibi internete açık sistemlerin karşılayabileceğinin çok üzerinde sahte bir yoğunluk oluşturulması, servislerin yayınını engellemek ve işlevsiz kılmak için gerçekleştirilen siber saldırılara deniyor. Türk Telekom, DDoS Atak hizmetiyle hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelen ataklara karşı sürekli koruma sağlıyor. Türkiye'nin ilk Cloud DDoS koruma hizmeti ile yurt dışından gelen ataklarda atak trafiğini yurt dışındaki temizleme noktalarına yönlendiriyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.