Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

İslâmiyeti yani dinimizi nereden ve nasıl öğrenmeliyiz

8 Ocak 2020 Çarşamba::

Dinimizi öğrenmek İslamiyeti yani dinimizi nereden ve nasıl öğrenmeliyiz ki yanlış yola gitmeyelim.

Yazı Boyutu : A A A A

Cevap: Dinimizi nereden öğreneceğiz? Gençleri aldatmak için iftira ve yalanlarla hazırlanan veya papaz, mason kitaplarından tercüme edilmiş olan süslü yazılardan, radyolardan, filmlerden, gazetelerden mi? Yoksa, para kazanmak için yanlış kitapları, Kur’ân tercümeleri yazan cahillerden mi? İslâm düşmanları, çok iğrenç, pek alçak yalanlarla, İslâmiyete küstahça saldırıyor. Düşman filmleri, Peygamberlerin “aleyhimüssalevâtü vetteslimât” hayatını, İslâm tarihini, yanlış, iğrenç olarak gösteriyor, uydurma resimler yapıyorlar. Müslümanlar, bu bozuk filmleri, doğru sanarak, seyir ediyor. Dinleri, imanları bozuluyor. Düşmanların radyosu, filmleri, mecmuaları, böyle yaylım ateşine devam etmektedir. Bu hücumlardan korunmak için, dinimizi nereden öğrenelim!

Gözü ağrıyan kime baş vurur? Çöpçüye mi, avukata mı, matematik öğretmenine mi, yoksa göz mütehassısı olan doktora mı? Elbet, mütehassısa gidip, çaresini öğrenir. Dinini, imanını kurtarmak için çare arayanın da, avukata, matematikçiye, gazeteye, sinemaya değil, din mütehassısına baş vurması lâzımdır. Din mütehassısı nerede ve kim? Beyrut’ta, Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta arabca öğrenen tercümanlar mı? Hayır. Din mütehassısları, şimdi toprak altında! Dünyada bulmak çok güç! (Tam İlmihal s. 1047)

Saadete kavuşmak için, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını bulup okumaktan başka, çare kalmadı. Hakikat kitabevinin bütün kitapları Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından toplanmıştır. Bunları, bütün Müslümanlara tavsiye ederiz. Ehl-i sünnet kitapları demek, dört mezhepten birinin kitapları demektir. İstanbul’daki Hakikat Kitabevi, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını neşretmektedir. Bu kitapları bulup okumalıdır! Allahü teâlâ tesirini ihsan eder, inşallah! (Faydalı Bilgiler s. 460)

Bugün, dinimizi, o büyük âlimlerin kitaplarından okuyup, öğreneceğiz! Din bilgileri, Ehl-i sünnet âlimlerinden veya bunların kitaplarından öğrenilir. Keşif ile, ilham ile, ilim elde edilmez. Bunların kitaplarını okuyan, hem ilim öğrenir, hem de kalpleri temizlenir. (Tam İlmihal s. 1048)

Kaynak: , Link : www.dinimizislam.com/

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.