Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

Türkiye’nin yüzü yukarıya bakıyor

19 Aralık 2019 Perşembe::

PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın, Türkiye’nin satın alma gücü paritesine göre 2030'da dünyada 12'nci, 2050'de ise 11'inci büyük ekonomisi olmasını beklediklerini söyledi. Yalçın, “Türkiye'nin gideceği nokta belli. Rezerve değil ama orada duruyor. Biz yeterince akıllı olursak, biz yeterince fırsatları değerlendirirsek oraya koşabiliriz” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın, Türkiye'nin güçlü ve müreffeh bir ülke olması için ülkedeki tüm paydaşların iş birliği içinde ve verimli bir şekilde çalışması gerektiğini belirtti. Bu yıl 18'incisi düzenlenen ve "Yeni Dünya" temasıyla yapılan PwC Türkiye Çözüm Ortaklığı Platformu'nda küresel ekonomiye ve iş yapış şekillerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Haluk Yalçın, “Gideceğimiz nokta belli. Satın alma gücü paritesine göre, 2030'da Türkiye için dünyada 12'nci, 2050'de 11'inci yer, rezerve değil ama orada duruyor. Biz yeterince akıllı olursak, biz yeterince fırsatları değerlendirirsek oraya koşabiliriz” dedi.

PEK ÇOK PROJE VAR
Birleşmiş Milletler'in (BM) ortaya koyduğu inisiyatifler olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri tanımlanmış durumda. 'Utanılacak yoksulluktan kurtulma' inisiyatifinden sonra 17 tane sürdürülebilir Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi koydu BM 2012'de. PwC olarak bunlarla ilgili pek çok projenin altına imza atmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

KÖKLÜ DEĞİŞİM OLACAK
Dünyayı dönüştüren mega trendlerin artık çok hızlı değiştiğini anlatan Yalçın, küresel ısınma kaynaklı sorunların dünya ekonomilerini köklü bir şekilde değiştireceğini söyledi. Yalçın, şunları kaydetti: “Mega trendlerin birbirleriyle etkileşim hızları bizim dahi onların gelişmesini tahmin etme hızımızı aştı. İklim değişimi ve sınırlı kaynaklar dedik, bunu fazla da önemsemedik. '20 yıl sonra bütün turizm kaynağımızın önemli kısmı kullanılmaz hale gelecek' diyenler var ama buna karşı da teknolojiyle yapmamız gerekenler de var: Hızlı şehirleşme ve hepsini enlemesine kesen teknolojik sıçrama... Bunları süratle hayata geçirmeliyiz.”
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.